img1

Kies de juiste verf voor een perfect resultaat

Omdat er zo veel typen muurverf verkrijgbaar zijn, is het belangrijk dat je het juiste product voor je klus kiest. Alles wat je moet weten, lees je hier.


 

"Ik gebruik altijd dezelfde verf op mijn muren, maar heb gemerkt dat dit in de keuken en badkamer geen topresultaten oplevert. Zijn sommige verfsoorten beter dan andere? Waar moet ik eigenlijk op letten?"

Een likje verf is een snelle, makkelijke en betaalbare manier om saaie muren een opknapbeurt te geven. Bij het verven van je kamer komt echter meer kijken dan alleen het kiezen van een perfect kleurenschema.

Bij het kiezen van verf moet je rekening houden met de ondergrond, de plek in huis (bijvoorbeeld: een muur in je woonkamer of het plafond van je badkamer) en het gewenste eindresultaat.

Twijfel je? Lees onze handige tips, zodat je zeker weet dat je de juiste verf kiest voor je klus:

img1

1. Kleurdiepte

Hoe diep en intens een gekozen kleur op de muur lijkt, is afhankelijk van twee dingen: de kwaliteit van het pigment in de verf en de gebruikte pigmentconcentratie. Hoe hoger de pigmentatie, hoe dieper de dekking. Je kleur lijkt hierdoor intenser en stralender.

Wanneer je verf met een hoge pigmentatie gebruikt, zul je merken dat de ondertonen op subtiele wijze veranderen afhankelijk van de belichting. Dit geeft een ruimte karakter en definitie.

Welke verf?

Probeer eens een gedempte matte verf, zoals Flexa Creations Muurverf Extra Mat . Deze luxueuze matte afwerking absorbeert licht, waardoor je muren en plafonds een fraaie kleurdiepte krijgen.

img1

2. Duurzaamheid

Voor muren die regelmatig worden blootgesteld aan stoten en spatten (bijvoorbeeld in je keuken of badkamer), is de slijtvastheid van de verf belangrijker dan de kleurdiepte. Kies een afwasbaar, vetbestendig product en zorg dat je gekozen kleur zo lang mogelijk meegaat en je zo min mogelijk hoeft te retoucheren.

Welke verf?

Probeer Flexa Expert Muurverf Mat, een zeer duurzame verf die ideaal is voor ruimtes die intensief worden gebruikt en goed reinigbaar is zonder dat dit ten kosten van de kleur gaat.

img1

3. Dekking

Een van de kenmerken van goede muurverf is een dikke, romige structuur. Hierdoor heeft de verf een beter dekking dan goedkopere, waterachtige alternatieven. Als je een groot oppervlakte verft, is het fijn als de verf goed dekt. Bovendien heb je minder verf nodig om de gewenste kleurverzadiging te bereiken. Zo bespaar je uiteindelijk dus tijd én geld.

Welke verf?

Heb je weinig tijd? Probeer dan een geconcentreerde matte emulsieverf die met één laag de perfecte dekking geeft, zoals Flexa Powerdek Muren en Plafonds.

img1

4. Milieuvriendelijk

Denk eens wat verder dan je eigen voordeur wanneer je aan een verfklus begint. Omdat je niet alleen op de wereld bent, kies je voor verf op waterbasis met een laag VOS-gehalte (vluchtige organische stoffen). Deze verf bevat namelijk minder oplosmiddelen dan muurverf op oliebasis, wat beter is voor het milieu.

Welke verf?

Alle binnenverf van Flexa is op waterbasis en heeft een laag VOS-gehalte. Als je kiest voor een product uit dit uitgebreide assortiment, kun je er dus op vertrouwen dat jij ook je steentje bijdraagt aan een beter milieu.

img1

5. Specifieke samenstellingen

Het klinkt misschien logisch, maar toch: houd voor je eindselectie rekening met de functie van de kamer en het oppervlakte dat je gaat verven. De kans is groot dat er een verfproduct bestaat dat precies aansluit bij jouw behoeften.

Een schimmelwerende emulsie is perfect voor vochtige badkamers, terwijl een kleine, donkere ruimte meer baat heeft bij een lichtweerkaatsende samenstelling. Aarzel ook niet om onze experts om hulp te vragen. Stuur hen een e-mail of vraag via social media om advies. Zo bespaar je tijd en weet je zeker dat je het gewenste eindresultaat bereikt.

Welke verf?

Probeer voor keukens een vet- en vlekwerende verf zoals Flexa Expert Muurverf Mat. In de badkamer biedt Flexa Pure Muurverf Zijdemat uitstekende bescherming tegen schimmel en overmatige condens. Voor kleine ruimtes kies je een verf met lichtreflecterende deeltjes, zoals Flexa Creations Muurverf Metallic.

Test kleur thuis met de Flexa kleurtools

img1

Kleurtester

Een mini-verfroller met 30ml echte muurverf op kleur.

img1

Visualizer App

Experimenteer met kleur op je muur en deel je kleurideeën met familie of vrienden. Download nu de gratis App.

img1

Kleurstalen

Eenvoudiger kleur kiezen met onze grote kleurstalen in jouw favoriete kleuren.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.