img1

Klassiek of contrast? Vind de interieurstijl die bij jou past

Ben je van plan om je woning te verven? Ontdek jouw persoonlijke interieurstijl en kies een nieuwe kleur waar je zeker geen spijt van krijgt.

 

"Ik wil mijn muren verven, maar weet niet in welke kleur. Het botsende schema van mijn buren vind ik geweldig, maar ik denk dat het wat te gewaagd is voor mijn kamer. Kunnen jullie me helpen mijn persoonlijke stijl te vinden?"

Volgens een onderzoek van AkzoNobel voelt 40% van de mensen zich van nature aangetrokken tot neutrale kleurenschema's. Als het gaat om een make-over voor hun woning, geeft 36% de voorkeur aan een moderne look.

Als je een duidelijk beeld hebt van de kleurencombinaties die jou aanspreken en ook weet waarom dat zo is, weet je zeker dat je tevreden zult zijn met het eindresultaat. Het is dus erg belangrijk dat je je verdiept in je favoriete kleurenschema.

Waar wacht je dus nog op? Ontdek welke interieurstijl het beste bij jou past:

img2

1. Houd je van ingetogen? Probeer dan een schema met één kleur

Als je je van nature aangetrokken voelt tot eenvoudige, elegante interieurs, is een kleurenschema met één kleur waarschijnlijk echt iets voor jou. Zulke schema's zijn redelijk veilig. Het is echter wel belangrijk dat je dan ook écht de juiste kleur kiest.

De Flexa Visualizer-app kan je hierbij helpen. Download de app voor je iPhone of andere smartphone en volg de instructies op het scherm om in een handomdraai een digitale indruk te krijgen van je muur in de kleur die je in gedachten had. Je kunt zo veel tinten uitproberen als je maar wilt.

Welke kleur?

Vintage Blue
Dazzling Night

img2

2. Houd je van modern en uitdagend? Probeer dan een complementair kleurenschema

Complementaire schema's worden ook wel contrasterende kleurenschema's genoemd. Je combineert hierbij kleuren die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen. Denk bijvoorbeeld aan oranje en groenblauw, geel en blauw of groen en magenta.

Let hierbij op dat je de juiste verhoudingen gebruikt. Wij raden aan om één dominante kleur te kiezen en vervolgens een kleiner oppervlak in een contrasterende kleur te verven. Wat dacht je bijvoorbeeld van roestkleurige muren met groenblauw houtwerk? Of een marineblauwe slaapkamer met een gele muur als accent?

Welke verf?

Flower Bulb
Industrial Grey

img2

3. Houd je van zacht en romantisch? Probeer dan een harmonieus kleurenschema

Als je van nature houdt van zachte tinten zoals lichtroze, babyblauw en mintgroen, is een harmonieus kleurenschema in je woning misschien iets voor jou. Hierbij combineer je kleuren en tinten die dicht bij elkaar op de kleurencirkel liggen. Je kunt deze kleuren goed gebruiken samen met neutrale tinten. Het resultaat is een geraffineerde, minimalistische look; denk bijvoorbeeld aan een palet met koele blauwtinten, mintgroen en lichtgrijs, of een warme abrikooskleur in combinatie met avondroze.

Welke kleur?

Bakery Brown
Cafe Latte

img2

4. Houd je van fel en kleurrijk? Probeer dan een botsend schema

Houd je meer van de wat fellere kleuren uit het spectrum? Kies dan eens voor een minder voor de hand liggende kleurencombinatie. Je moet het wel durven, en het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Als je echter zorgt voor de juiste balans, krijgt je huis met een botsend kleurenschema gegarandeerd een energieke uitstraling.

Als je op zoek bent naar iets dat écht opvalt, combineer je een neutraal kleurenschema met felle kleuraccenten, zoals knalroze en citroengeel of turquoise en magenta.

Welke kleur?

Turquoise Holiday
Summer Picnic

img2

5. Houd je van monochroom? Probeer dan een grafisch schema met een vleugje kleur

Als je vindt dat er niets gaat boven een klassieke zwart-witte stijl, kun je bijvoorbeeld een grafisch schema verwerken in je woning. Houd het simpel met een kleurenpalet dat bestaat uit gitzwart, antraciet en stralend wit. Of voeg één primaire tint toe aan de combinatie voor een gewaagd en opvallend contrast. Deze combinatie is perfect voor geometrische patronen, zoals strepen, stippen, ruiten en visgraatmotieven.

Welke kleur?

Industrial Grey
Lichtgrijs
Beton

Top tip

Je zou het misschien niet verwachten, maar de beste plek om inspiratie op te doen, is je eigen woning. Kijk eens rond wat je écht mooi vindt in huis: een souvenir van een verre reis, een leuke ansichtkaart of een opvallende vaas. Deze persoonlijke voorwerpen gebruik je als uitgangspunt voor een kleurenschema waarin jouw persoonlijke stijl duidelijk naar voren komt.

 

Test kleur thuis met de Flexa kleurtools

img2

Kleurtester

Een mini-verfroller met 30ml echte muurverf op kleur.

img2

Visualizer App

Experimenteer met kleur op je muur en deel je kleurideeën met familie of vrienden. Download nu de gratis App.

img2

Kleurstalen

Eenvoudiger kleur kiezen met onze grote kleurstalen in jouw favoriete kleuren.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.