img1

Kleur gebruiken om een sterke eerste indruk te maken

Als je niet kan wachten om je vrienden en familie je nieuwe huis te laten zien na een grote verhuizing, gebruik dan kleur om indruk te maken op je gasten.

 

"Hoe kan ik met kleur indruk maken op gasten als ze het huis binnentreden?

In ons recente onderzoek gaf 50% van de verhuizende mensen toe dat ze het heel belangrijk vinden dat hun interieur er geweldig uitziet voordat er mensen langskomen.

Een op de tien mensen zei zelfs dat ze geen mensen zouden uitnodigen als hun huis er niet tiptop uitzag.

Psycholoog en kleurenexpert Ingrid Collins zegt dat dit volledig normaal is. Trots op je huis willen zijn, zit namelijk ingeprogrammeerd in onze hersenen.

"De manier waarop we onszelf presenteren, via ons huis en onze kleding, geeft subtiele non-verbale signalen af", legt ze uit. Mensen zijn oorspronkelijk gewend om in stammen te leven en we streven ernaar om andere mensen van de stam met onze verschijning te imponeren."

img2

De kracht van kleur

De onuitgesproken boodschappen die onze huizen uitzenden, tellen nog zwaarder als we net verhuisd zijn. We willen onze vrienden en familie laten zien dat we een frisse nieuwe start hebben gemaakt en dat we klaar zijn voor nieuwe uitdagingen.

Een veilige manier om een sterke en langdurige eerste indruk te maken is door het gebruik van gewaagde kleuren in je huis. Maar sommige kleuren hebben meer impact dan andere. Hier volgen vijf krachtige keuzes die over de wow-factor beschikken.

img2

1) Rood

Rood is de meest energieke kleur uit het spectrum, het kan een ruimte een warme gezellige uitstraling geven. De ruimte wordt nog uitnodigender als je er ook kaarsjes bij aansteekt, een geweldige keuze voor restaurants dus.

Welke kleur? 85% Appel of Vol Aubergine

img2

2) Oranje

Oranje staat voor vitaliteit. Gebruik het voor de muren en je geeft het huis direct een gelukkige levendige uitstraling. Als je alleen oranje gebruikt, kan dit nogal overweldigend zijn. Probeer het dus af te wisselen met een complementaire kleur als blauw, voor een strakke eigentijdse look.

Of ga voor een veelzijdige tint als Copper Blush. Dat ziet er sowieso geweldig uit, of voeg warmte toe aan het interieur door een accentmuur te creëren.

Welke kleur? 100% Pompoen, met 85% ZeeIets Rabarber

img2

3) Goud

Goudtinten stralen luxe uit, dit maakt ze tot de perfecte keuze als je je gasten wilt omringen met luxe. Met een beetje goud kun je grote indruk maken, ga dus voor lichte tinten op de muren, en voeg een glamourfactor toe met zorgvuldig gekozen gouden accessoires.

Welke kleur? Midden Zandstrand of Iets Zandstrand

img2

4) Paars

Gebruik dieppaarse kleur verf en je maakt gegarandeerd een statement. De donkere tinten stralen eigenwaarde en zelfvertrouwen uit. Omdat de kleur zo intens is, werkt het over het algemeen beter als accent- dan als basiskleur.

Welke kleur? 85% Pinksterbloem85% Aubergine of Vol Braam

img2

5) Blauwgroen

Blauwgroen is dé kleur voor trendgevoelige interieurontwerpers, en is bovendien zeer veelzijdig. Het werkt net zo goed als achtergrond bij een uiterst modern interieur als in een traditioneler huis. En afhankelijk van de kleur die je gebruikt, kan de uitstraling variëren van donker en stemmig tot helder en opbeurend.

Welke kleur? Turquoise Holiday of Kleur Van Het Jaar.

Supertip

Test onze gewaagde kleuren met onze Flexa Visualizer App – een handige app waarmee je kunt zien hoe je net geverfde kamer eruit zal zien, met slechts één druk op de knop.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.