img1

Laat je muren weer stralen en kies voor sprankelende goudtinten

Onze kleurexpert Marieke van der Bruggen legt uit hoe je veelzijdig goud kunt gebruiken voor een moderne look.


 

"Ik heb gelezen dat goud momenteel helemaal hot is. Daarom wil ik het ook graag in mijn woonkamer gebruiken. Hoe zorg ik echter dat alles er over een paar jaar niet ontzettend gedateerd uitziet?”

Uit een recente enquête van AkzoNobel blijkt dat een op de vijf mensen aan een interieurproject begint omdat ze zijn uitgekeken op hun woning.

De beste manier om je woning in zo'n geval weer te laten stralen? Verf je muren met Okergoud, een van onze meest veelzijdige kleuren.

In okergoud zijn okertonen verwerkt. Daardoor springt de kleur in het oog, maar is hij ook veelzijdig genoeg om te combineren met andere kleuren. Het resultaat is een krachtige look die toch niet overheerst.

Onze kleurexpert Marieke van der Bruggen vertelt hoe goud ook in jouw woning past:

img1

1. Verrassend fris

Zo op het eerste gehoor klinkt een combinatie van blauw en goud je misschien vreemd in de oren, maar met de juiste tinten kun je een opgewekte, harmonieuze uitstraling creëren.

Hier wordt okergoud gecombineerd met warme, neutrale strepen en een lichtblauwe accentkleur. Deze kleuren liggen naast elkaar in de kleurencirkel en passen dus uitstekend bij elkaar. Door te spelen met de grootte van de strepen, krijgt deze studeerkamer een wat speelse uitstraling.

Welke kleur?

Okergoud
Frosted Sky
Crispy Biscuit

img1

2. Een gouden gloed

Laat complementaire kleuren optimaal tot hun recht komen en elkaar versterken door een muur horizontaal in tweeën te verdelen.

Het zachte, heldere lila op deze foto zorgt dat de okertonen in het goud beter tot hun recht komen. Zo krijgt de kamer een moderne, dynamische uitstraling. Deze kleuren werken vooral goed op muren waarop geen natuurlijk licht valt, bijvoorbeeld in een gang of hal.

Welke kleur?

Okergoud
Retro Vibe
Stylish Pink

img1

3. Warm en uitnodigend

Voor een uitnodigend kleurenschema combineer je goud met een lichte, rustige kleur zoals cappuccino.

Met deze aardse combinatie creëer je een harmonieus geheel dat vooral uitstekend werkt in entreehallen.

Welke kleur?

Okergoud
Retro Vibe
Cafe Latte

img1

4. Inspiratie uit de natuur

Donkere chocoladetinten en warm roze zorgen samen voor een prettig, weldadig geheel. Door okergoud toe te voegen, maak je het plaatje helemaal af.

Deze zachte tinten hebben een natuurlijke houtkleurige ondertoon. Gebruik ze samen met zwarte accenten voor een subtiel effect, zoals bij de keukenkastjes in de foto hierboven.

Welke kleur?

Pure Cocao
Okergoud
Soft Pearl

img1

5. Houd het koel

Ben je fan van de koele, Scandinavische stijl? Combineer dan eens goud met een koele, zachte neutrale tint als lichtroze.

Deze rustgevende combinatie is perfect voor in de slaapkamer. Om de look helemaal af te maken, kies je voor lichte houten meubels.

Welke kleur?

Okergoud
Stylish Pink
Morning Snow

img1

6. Ingetogen glamour

Maak optimaal gebruik van het glamoureffect van okergoud en combineer de kleur met een andere kleur die er sterk op lijkt, maar dan veel rustiger is, bijvoorbeeld mokka.

Door tot slot een knalgele streep of accent toe te voegen, geef je een traditionele look een eigentijdse twist.

Top tip

Met koperen accessoires zoals een lampenkap of een decoratieve schaal geef je het okergoude schema een dramatisch effect. Het reflecterende, glanzende oppervlak zorgt dat de diepe verfkleuren beter tot hun recht komen en geeft elke kamer een geraffineerde look die niet overheerst.

Test kleur thuis met de Flexa kleurtools

img1

Kleurtester

Een mini-verfroller met 30ml echte muurverf op kleur.

img1

Visualizer App

Experimenteer met kleur op je muur en deel je kleurideeën met familie of vrienden. Download nu de gratis App.

img1

Kleurstalen

Eenvoudiger kleur kiezen met onze grote kleurstalen in jouw favoriete kleuren.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.