img1

Laat vale muren weer stralen met de juiste kleur verf

Om te zorgen dat je als een ware professional aan de slag kunt met de juiste basiskennis en hulpmiddelen, hebben we een binnenhuisarchitecte om enkele tips gevraagd.


 

"Ik vind dat ik een goed oog voor design heb, maar ben op zoek naar nét dat beetje meer voor mijn interieurplannen. Hebben jullie een paar goede tips voor me?"

Uit een enquête van AkzoNobel blijkt dat zo'n 25 procent van alle mensen denkt een goede smaak te hebben wanneer hun huis een opknapbeurt nodig heeft. Maar met goede smaak alleen ben je er nog niet.

Binnenhuisarchitecte Rebecca Davies deelt enkele tips met ons, zodat je als een ware professional aan de slag kunt met de juiste basiskennis en hulpmiddelen.

 

Zoek een concept voor jouw kleurenschema

img2


1. Bedenk eerst een concept

Een goed concept is als een goed recept: houd je eraan, dan er weinig misgaan. Hiervoor heb je een of meerdere afbeeldingen nodig die je gebruikt als leidraad voor de rest van je schema. Dit kan een foto uit een tijdschrift zijn, maar bijvoorbeeld ook van je favoriete restaurant of dat leuke hotelletje waar je vorige zomer hebt overnacht.

Zorg dat je conceptafbeeldingen perfect in balans zijn qua kleur, textuur en vorm; stuk voor stuk aspecten die je vervolgens zo getrouw mogelijk in je schema verwerkt. Hierbij geldt: hoe krachtiger je concept, hoe krachtiger het uiteindelijke resultaat.

img3

2. Ga op zoek naar de perfecte kleuren

Kies voor verf, stoffen en meubels waarvan de tinten, vormen en afwerkingen terugkomen in je conceptafbeeldingen. De website van Flexa is een prima uitgangspunt hiervoor. Als je de verf daarna gaat kopen, kun je de conceptafbeeldingen meenemen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt.

Bezoek de dichtstbijzijnde bouwmarkt, waar het vakkundige personeel je graag zal helpen de perfecte verf te kiezen en te mengen in de exacte tint van je conceptafbeelding.

Zorg dat je de juiste kleurverhoudingen gebruikt; probeer in je kleurschema dezelfde verhoudingen te gebruiken als in je concept.

img4

3. Maak een moodboard

Een moodboard moet je eigenlijk zien als een verkleinde versie van je kamer na de make-over. Gebruik een moodboard om te zien hoe alle kleuren en afwerkingen bij elkaar staan. Zo kun je makkelijk nog enkele laatste aanpassingen aanbrengen voordat je met je definitieve schema aan de slag gaat.

Zorg voor een goed moodboard dat je onder andere beschikt over verf- en materiaalstalen, foto's of van essentiële accessoires of meubelstukken en voorbeelden van hout, tegels of andere afwerkingen die je wilt gebruiken.

Het is slim om eerst een tester uit te proberen op je muren en je moodboard; de tint kan namelijk nog wel eens verschillen, afhankelijk van de lichtinval in de kamer.

Vind je het toch nog lastig om een voorstelling te maken van je kamer in de gekozen kleur? Gebruik dan de Flexa Visualizer-app, waarmee je direct een digitale indruk krijgt van het eindresultaat.

img5

4. Bestel je verf

Ben je helemaal tevreden over je schema? Dan is het tijd om alles in huis te halen. Als je iets nodig hebt dat je moet bestellen of laten bezorgen, informeer dan naar de levertijd en bestel producten met langste levertijd zo snel mogelijk. Zo voorkom je dat je lang moet wachten terwijl je alle andere benodigdheden al in huis hebt.

Twijfel je hoeveel verf je nodig hebt? Gebruik dan de verfcalculator van Flexa om dit precies te berekenen en zo min mogelijk geld en verf te verspillen.

img6

5. Ga aan de slag

Nu wordt het pas echt leuk, want nu worden al je voorbereidingen beloond. Vergeet ook die laatste finishing-touches niet waarmee je het project echt afmaakt, zoals de juiste belichting of een vaas met een mooi boeket.

Of je nu iemand inhuurt of alles zelf doet: geef je muren de hoogste prioriteit. Die vormen immers de basis van je hele schema. Door de juiste verf voor je muren te kiezen, kun je zelfs als amateur een haast professioneel eindresultaat bereiken.

Top tip

Knip conceptafbeeldingen uit en plak ze op een muur of memobord: erg handig om in elk stadium van je project even op terug te vallen!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.