img1

Mid Century Modern

Subtiel materiaalgebruik en gebogen lijnen


1955-1965

 

Halverwege de jaren ’50 worden Nederlandse huiskamers lichter. Het zijn de jaren van ‘Mid Century Modern’, een stroming gericht op functionele vormgeving, subtiel materiaalgebruik en gebogen lijnen.

Designers Charles en Ray Eames ontwerpen hun iconische Lounge Chair van gebogen multiplex (plywood). Van huisvrouw tot keukenprinses: Er komen in deze tijd allerlei nieuwe huishoudelijke apparaten op de markt zoals strijkijzers, stofzuigers en droogkappen. Vaak in vriendelijke (vrouwelijke) kleuren en golvende lijnen.

Niet de eettafel, maar de televisie wordt het middelpunt van het interieur. De woonkamer wordt belangrijker en meubels worden rondom dit nieuwe pronkstuk gesitueerd.

Voor het eerst worden meubels voor een groot publiek ontworpen en geproduceerd. Als reactie hierop verheft Pop-Art alledaagse onderwerpen juist tot kunst, zoals soepblikken en colaflessen.
 

Flexa 60 jaar

img1

Zes decennia vernieuwende verf

Het in Friesland geboren doe-het-zelf verfmerk Flexa bestaat 60 jaar. Het oer-Hollandse merk groeide in al die jaren uit tot een van de meest gebruikte verf voor in en aan het huis. In vrijwel iedere Nederlandse straat vind je Flexa terug op wanden en houtwerk. Mede dankzij de vele vooruitstrevende stappen en innovatieve keuzes die het merk in het verleden heeft genomen en nog steeds neemt.

Bij elke periode schetsen we kort de tijdsgeest en het effect ervan op het interieur:

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.