img1

Verftips van Flexa

Met onze praktische tips haal je meer uit je verf en krijg je een professioneler eindresultaat.


 
img2

1. Werk met kwaliteitsverf

Een kwaliteitsverf zal minder spatten, beter vloeien en gemakkelijker te verwerken zijn. Bij het aanzetten van een volgende baan zal een goede verf zich beter mengen met de geschilderde baan ernaast.  

2. Verf bij voldoende (dag)licht

Zorg dat je schildert bij voldoende licht zodat je goed kunt zien wat je doet. In de avonduren kun je het best nog een bouwlamp gebruiken om goed te kunnen zien waar je bent gebleven. Vooral met lichte kleuren is het bij onvoldoende licht moeilijk te zien waar je met de volgende baan moet beginnen. Voldoende licht zorgt voor het mooiste eindresultaat.

3. Gebruik voldoende verf

Zorg dat de roller goed verzadigd is met verf. Voordat je start, rol de roller goed door op het rooster van de rolbak, zodat de roller geheel verzadigd is met verf. Schilder nooit met een ‘te droge roller’. Dus rol de roller niet uit totdat deze geen verf meer afgeeft. Bij muurverf hoor je tijdens het goed aanbrengen een beetje geluid (licht plakkend). Maar als de roller gaat ‘glijden’, dan breng je teveel muurverf aan.

4. Werk lekker door

Vlot werken is noodzakelijk voor een strak resultaat zonder rolbanen. Door snel te werken vloeien banen in elkaar over. Wacht je te lang met de volgende baan en is de aangrenzende baan al droog, dan zal de verf zich onderling minder goed vermengen en is de kans op baanvorming groot.

5. Werk systematisch en consequent in banen

Door systematisch en consequent te werken zal de geschilderde muur er uiteindelijk strak en gelijkmatig zien.

 • Schilder eerst de randen met een acrylkwast;

 • Zet vervolgens in verticale richting twee tot drie banen op ter breedte van de roller met steeds een halve rolbreedte tussenruimte;

 • Verdeel de verf horizontaal tot een egaal dekkend resultaat;

 • Tot slot in één richting verticaal narollen.

6. Werk niet te ver vooruit met de randen, werk liever met zijn tweeën

Ook voor de randen geldt bovenstaande punt 5. Werk niet te ver vooruit met de randen, anders zijn ze al droog voordat je gaat rollen en zal de verf zich onderling minder goed vermengen. Daarom is het bij grote vlakken handig om met z’n tweeën te werken. Eén doet de randen, de ander komt er achteraan met de roller.

Tips vóór dat je begint met verven

 • Dek je vloer af met afdekfolie of stucloper.

 • Lelijke plekken, (boor)gaten in je muur?
  Vul gaten met Alabastine Muurvuller en kit kieren en naden af met Alabastine Scheuren & Naden Vuller

 • Gebruik voorstrijk op zuigende ondergronden zoals bijvoorbeeld een vers gestuukte muur en fixeermiddel op poederende ondergronden zoals bijvoorbeeld kalkzandsteen.

 • Plak de delen die je niet wil voorzien van muurverf af met schilder tape geschikt voor muurverf.

 • Schaf een grote muurverfbak met een verdeelrooster aan.

 • Schaf een kwalitatief goede muurverfroller aan. Vraag eventueel advies in de winkel over welke roller het meest geschikt is voor jouw klus.

Tips als je klaar bent met verven

 • Bewaar kwasten/rollers in een afgesloten plastic zak op een koele plek. Dan kan er de volgende dag weer mee gewerkt worden.

 • Verwijder de tape direct na het schilderen, dus als de verf nog nat is. Doe dit altijd in de richting van de nog natte laag.

 • Lege of bijna lege verfblikken die je niet meer gebruikt, breng je natuurlijk naar de Gemeentewerf voor een mileuvriendelijke afvalverwerking.

img2
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.