img1

Vier manieren om je woonkamer te restylen met de Flexa Kleur van het Jaar 2018

Vier nieuwe kleurenpaletten met de Flexa Kleur van het Jaar 2018 die je kunt uitproberen in je woonkamer


 

Is het hoog tijd om eens een frisse wind door je woonkamer te laten gaan? Dan bieden onze trendkleuren voor 2018 wellicht uitkomst. Voor 2018 hebben we Heart Wood uitgeroepen tot de Flexa Kleur van het Jaar. Onze kleurexperts kozen bovendien enkele kleuren die hier perfect bij passen. Van het knusse gevoel dat ontstaat door het gebruik van warme tonen, tot de energie van contrasterende, sprekende kleuren: Heart Wood vormt de basis voor elk kleurenschema. Wat wordt de nieuwe look voor jouw woonkamer?

 

1. De uitnodigende woonkamer

 

Met de Flexa Kleur van het Jaar 2018 en bijbehorende complementaire kleuren creëer je een kalmerende sfeer in je woonkamer. Dat betekent echter niet dat er geen ruimte is voor een paar verrassende design-ideeën. Zo springt in deze woonkamer een grafisch ovaal in neutrale kleuren verdeeld over twee muren direct in het oog. De organische vorm geeft het geheel een zachte uitstraling.

Welke verf?
Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood
BN.02.82
B1.08.37
YN.02.45
C9.06.21

 

2. De knusse woonkamer

img2


Door boven aan de muur een donkere rand te verven, ontstaat een woonkamer met een veilige en warme uitstraling. Bij deze kleurcombinatie met aardetinten kun je heel goed natuurlijk hout en planten gebruiken om een intieme sfeer te creëren.

Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood
C0.23.18
E0.03.72
E5.37.44

 

3. De dynamische woonkamer

img3

Door de krachtige verticale lijnen met contrasterende tinten in dit energieke kleurenschema lijkt de kamer groter. Verf het plafond en één hoofdmuur in dezelfde neutrale tint. Zo creëer je een ruimtelijk gevoel en zorg je voor een fraai contrast met de krachtigere kleuren. De hele kamer krijgt op deze manier een levendige, energieke uitstraling.

Welke verf?
Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood
G5.19.40

 

4. De woonkamer voor het hele gezin

img3

Door koele blauwtinten te combineren met het warme roze van Heart Wood ontstaat de perfecte balans tussen een frisse en een knusse uitstraling. Dit is het ideale palet voor grote, drukke gezinnen die behoefte hebben aan een relaxte, uitnodigende sfeer in hun woonkamer. Onze tip: voor een moderne variant van de tweekleurige muur breng je de kleurovergang vlak onder het plafond aan.

Welke verf?
Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood
S2.07.58

Bruis je inmiddels van de ideeën? Gebruik dan de Flexa Visualizer-app en ontdek hoe jouw woonkamer eruit zou zien met deze nieuwe kleurpaletten.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.