img1

Woonkamer kleuren kiezen: kleurencombinaties

Hoe kies en combineer je kleuren in de woonkamer?


 

Kleuren combineren in de woonkamer

img2

In de woonkamer wil je een gevoel van rust en ontspanning creëren. Een zachte sofa, dik tapijt, je favoriete muziek: het helpt allemaal. Maar ook de manier waarop je kleuren kiest en combineert, is essentieel. Met de onderstaande tips ben je alvast op de goede weg.

Kies kleuren die je helpen om tot rust te komen. Dus geen al te felle kleuren die van de muren spatten. En ook geen intens rood, oranje of geel, want dat zijn kleuren die aanzetten aan tot activiteit. Houd ook rekening met het feit dat je veel tijd doorbrengt in de woonkamer: urenlang op een Ferrari rode muur kijken is niet prettig.

Wil je graag een warm kleurenpalet, zoek dan naar subtiele schakeringen van geel, rood of oranje die toch nog voldoende rust geven. Het gaat dan meestal om tussentinten of vergrijsde kleuren.

Houd altijd rekening met de meubelen, stoffen en vloerbekleding die al in de ruimte aanwezig zijn. Stem de verfkleuren mooi af op alle andere materiaalkleuren, zodat je geen dissonanten krijgt in het geheel.

De trend van open keukens heeft ervoor gezorgd dat keuken, eetruimte en woonkamer steeds vaker in elkaar overlopen. Verschillende functies worden aan elkaar gekoppeld en dat heeft ook gevolgen voor de kleurenkeuze. In de kookhoek bijvoorbeeld komen lichte en actieve kleuren goed tot hun recht. In de tv-hoek schep je dan weer een gezellig en intiem decor met donkere kleuren.

De juiste kleur op de juiste plaats

Geen enkele woonkamer is compleet zonder een gezellige zithoek of sofa. Het is een goed idee om de accentkleur op de muur achter de sofa te schilderen. Dan is de kleur subtiel aanwezig in de ruimte, zonder dat het opdringerig wordt. Als je in de sofa zit, kijk je niet op de accentkleur maar zie je vooral neutrale tinten.

Een muur waar ramen in zitten, schilder je best in een licht en neutraal palet. En een muur met een binnendeur mag gerust een felle, donkere of zware kleur krijgen. Zo krijg je een evenwichtig en natuurlijk ruimtegevoel. Stel dat je net het omgekeerde zou doen, dan zal je merken dat de ruimte kleiner en beklemmender wordt.

Sobere luxe: méér heb je niet nodig

img2

Dit is pas rustig wonen! In deze living nodigen zachte kleuren uit om zalig te ontspannen. De verfijnde combinatie met basic wit en grijs zorgt voor een licht en luchtig geheel. Kleurenpalet: Flexa Creations.

Knusse zithoek

img2

Heb je een aparte kamer voor je tv, home theater of gameconsole? Aarzel dan niet om die in donkere of zware kleuren te verven. In deze ruimte is de tv de belangrijkste lichtbron én het centrum van de aandacht. Je mag heel ver gaan om een originele cocoon-sfeer te scheppen. Intimistisch, behaaglijk of met een vleugje dramatiek. Kleurenpalet: Flexa Creations.

Pastelkleuren in de woonkamer – Easy living

img2

De zachte pasteltinten geven deze leefruimte een heel bijzonder karakter. Eigenzinnig en eigentijds. Fris en krachtig. Zo getuigt dit interieur, tot in het kleinste detail, van de verfijnde smaak van z'n bewoners. Kleurenpalet: Flexa Creations.

 

Test kleur thuis met de Flexa kleurtools

img2

Kleurtester

Een mini-verfroller met 30ml echte muurverf op kleur.

img2

Visualizer App

Experimenteer met kleur op je muur en deel je kleurideeën met familie of vrienden. Download nu de gratis App.

img2

Kleurstalen

Eenvoudiger kleur kiezen met onze grote kleurstalen in jouw favoriete kleuren.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.