img1

Zo gebruik je onze kleurpaletten voor 2020 met Tranquil Dawn zelf thuis

Ontdek hoe veelzijdig Tranquil Dawn is en vind het perfecte kleurenpalet voor je kamer


 

Elk jaar werken de kleurexperts van Flexa samen met designexperts van over de hele wereld om te doorgronden welke trends in de nabije toekomst de boventoon zullen voeren. Met deze inzichten bepalen wij een nieuwe Kleur van het Jaar en stellen we daaromheen een collectie met aanvullende kleuren samen.

In een steeds hectischere, digitale wereld is er behoefte aan meer zorgzaamheid en bezinning. De kleur van dit jaar, Tranquil Dawn, ademt kalmte en helderheid en past daardoor perfect bij dit thema.

Tranquil Dawn is een prachtige, veelzijdige tint met een effect dat zich aanpast aan het kleurenschema waarin het wordt gebruikt. We hebben vier prachtige paletten rondom deze kleur samengesteld, waarin voor iedereen de juiste stemming te vinden is. Bekijk deze gids voor het gebruik van Tranquil Dawn in je eigen huis en ontdek welk kleurenpalet het beste bij jouw stijl past.

Een zorgzaam thuis: een licht en luchtig kleurenpalet voor de keuken 

img2

In deze keuken zorgt de combinatie van zachte, neutrale kleuren en lichte pastelkleuren voor een ontspannen, hartelijke sfeer. Aanvullende kleuren zoals Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020, zacht crème en Spiced Honey, onze Kleur van het Jaar 2019, maken dit prettige, samenhangende kleurenschema helemaal af.

Met weelderige huisplanten en nonchalant geplaatst aardewerk is deze kalme look helemaal compleet.

Welke kleuren?

G4.05.81
DN.03.86
Tranquil Dawn
E4.22.49

Een speels thuis: een energieke kinderkamer met een levendig kleurenpalet

img2

Deze vrolijke loftslaapkamer heeft zijn felle, speelse kleurenschema te danken een ongebruikelijk effect, waarbij het zonnig geel op de ene muur om en om afwisselt met zacht grijze strepen op de aangrenzende muur. De Kleur van het Jaar 2020, Tranquil Dawn, wordt gebruikt voor een brede rand die het raamgedeelte naar voren haalt. Witte meubels, warme houtelementen en eenvoudige natuurlijke stoffen maken deze look helemaal af.

 

Welke kleuren?

F9.44.69
Q5.04.72
Tranquil Dawn

Een thuis voor bezinning: eenvoudige luxe in een sobere slaapkamer met kleuren die elkaar aanvullen 

img3

In deze sfeervolle, prachtige slaapkamer is alles teruggebracht tot de essentie. De muren en het plafond zijn geschilderd in een indrukwekkend donkergrijs, met een raamuitsparing die haast oplicht dankzij Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020. Het elegante lichtgrijs van de deur maakt dit kleurenschema werkelijk tijdloos.

Met minimalistische meubels, structuurkussentjes en rustgevend linnen is deze eenvoudige, vredige stijl pas echt af.

Welke kleuren?

T3.04.12
Tranquil Dawn
S4.04.62

Een creatief thuis: een kleurenschema voor de woonkamers van nieuwsgierige creatievelingen

img4

In dit warme kleurenschema worden rijke, intense tinten zoals bordeauxrood en bosgroen getemperd door lichtere kleuren, zoals Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020, op aangrenzende muren en in raamnissen te gebruiken. Dit geeft het geheel een zacht, rustgevend effect.

Dankzij het luxueuze fluweel, de bloemenprints en de eigenzinnige vintage-elementen is deze kamer met recht sfeervol en gezellig te noemen.

Welke kleuren?

Bordeaux Leaf
Tranquil Dawn

Op zoek naar meer inspiratie voor je woonkamer? Bekijk deze ideeën eens in de video.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.