img1

6 redenen om te kiezen voor verf op waterbasis

We vertellen je graag wat de praktische en milieuvoordelen zijn van verf op waterbasis. Voordelen die verder gaan dan mooie, strakke muren.


 

We willen graag verf maken die beter is voor jou en voor het milieu. Belangrijk hierbij is de ontwikkeling van milieuvriendelijke verf op waterbasis die een hele hoop voordelen met zich meebrengt voor jou en je huis.

 

Geurloos

 

Verf op waterbasis heeft minder geur wanneer het wordt aangebracht. Ook vindt er geen reactie plaats met verontreinigende stoffen in de lucht, je draagt dus niet bij aan klimaatverandering. Het resultaat? Schonere en frissere lucht en verf die nog steeds makkelijk aan te brengen is en een perfect en duurzaam eindresultaat geeft. Kan het eigenlijk beter?

 

Eenvoudig aan te brengen

img1

 

Aanbrengen van verf op waterbasis is heel eenvoudig. Gebruik voor het beste resultaat een bevochtigde synthetische kwast en maak het oppervlak dat je wilt verven egaal en schoon. Als je de traditionele kwasten gebruikt, kunnen er vegen achterblijven en door de kwast kan de verf te snel opdrogen. Een synthetische kwast zorgt ervoor dat het vocht in de verf helemaal wordt opgenomen door het muuroppervlak.

Door de kwast of roller eerst vochtig te maken komt de verf beter los van de kwast en kun je soepeler schilderen.

Voordat je begint met schilderen roer je eerst goed door de verf, daarna giet je de verf in een verfbakje. Gebruik de kwast voor de hoekjes, de boven- en onderzijde en de roller voor grotere stukken muur. Het beste resultaat krijg je door te rollen wanneer de verf in de hoeken nog nat is. Zet de muurverf vol op de ondergrond in bijvoorbeeld twee banen naast elkaar. Rol dan haaks op die banen, zo verdeel je de verf. Rol vervolgens gelijkmatig van boven naar beneden af. Schilder niet te vaak over dezelfde plek heen en gebruik niet te veel verf, dan ziet je muur er professioneel uit.

Onze verf is in principe gebruiksklaar. Als oplosmiddelhoudende verf wat te dik lijkt, kan wat terpentine worden toegevoegd. Schilderen gaat daardoor soepeler. Bij verf op waterbasis is dit niet nodig. Dat scheelt weer een beetje in de portemonnee en het aanbrengen gaat sneller, makkelijker en geeft minder rotzooi.

 

Sneller droog

 

Geen marathonklussen meer die je hele weekend in beslag nemen. Want verf op waterbasis droogt sneller dan oplosmiddelhoudende verf. De droogtijd bedraagt 4 tot 6 uur. Dit betekent dat je nog dezelfde dag een tweede laag kunt aanbrengen op je muur die er binnen no-time geweldig uitziet.

 

Meerdere verfafwerkingen

img1

 

Net zoals bij oplosmiddelhoudende verf heb je ook bij verf op waterbasis de keuze uit verschillende verfafwerkingen of glansgraden, zoals zijdeglans of hoogglans. Welke keuze je ook maakt: elke deklaag is sterker dan standaardafwerkingen met langdurige bescherming. Dag na dag, jaar na jaar.

 

Blijvend mooi

img1

 

Onze verven op waterbasis drogen geweldig snel en mooi op en gaan lang mee. De elastische, flexibele afwerking bladdert niet af en de kleur blijft behouden. Je krijgt wat je wilde: geen beige maar wit en geen doffe maar krachtige keuren.

 

Eenvoudig te reinigen

 

Ben je klaar met schilderen? Dan moet je alleen de kwasten nog even schoonmaken. Dat gaat een stuk makkelijker als je verf op waterbasis gebruikt. Maak de kwasten niet schoon onder de kraan! Beter is het om de kwasten schoon te maken in een jerrycan met water. Vervolgens het verontreinigde water laten bezinken,  het schone water afgieten en het residu laten indrogen. Het ingedroogde residu kun je inleveren bij de milieustraat bij je gemeente.

Heb je de juiste verf voor je kamer gekozen? Gebruik dan onze rekenhulp waarmee je eenvoudig in stappen kunt berekenen hoeveel verf je precies nodig hebt.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.