img1

Hoe lak je houten kozijnen & deuren (binnen)

Schildertips voor je binnen kozijnen en deuren. Met deze tips krijg je een perfect resultaat.


 

Wat heb je nodig?

  • Ammoniak, doek en spons
  • Schuurpapier en stofborstel
  • Afplaktape
  • Grondlak en lak
  • Kwast en lakroller

 

Voorbereiding:

img1

 

Reinig het houtwerk grondig en droog goed af met een doek. Plak de randen van raam- of deuromlijsting zorgvuldig af. Het houtwerk moet goed droog zijn voor je begint te verven. Schuur het hout op en stof het af.

 

De verf aanbrengen:

img1

 

Breng eerst met een kwast een grondlak aan. (Bij bijvoorbeeld een deur gebruik je de kwast voor randen en de roller voor grotere oppervlakken.) Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen.

Als de grondlak droog is, plak je de randen opnieuw af. Schuur het hout licht op en stof het af. Roer de verf goed door voor een egaal eindresultaat. Breng met de kwast (randen en raam) of roller (grote vlakken, deur) de eerste laklaag aan. Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen.

Is de eerste laklaag droog, dan herhaal je deze stap voor de tweede laklaag. Vergeet niet direct na het schilderen de afplaktape te verwijderen.

Omdat de technische specificaties per product kunnen verschillen verwijzen wij voor specifieke voorschriften naar de afzonderlijke Technische Informatiebladen. Deze zijn bij elk Flexa product op de website te downloaden.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.