Hoe schilder je een bakstenen muur

Met dit stappenplan schilder je je bakstenen muur met een perfect eindresultaat


 

De structuur van beton en bakstenen oogt mooi, maar grijs blijft maar grijs en baksteenrood gaat ook vervelen. Ontdek in het stappenplan hoe weinig tijd en materiaal je maar nodig hebt om kleur aan je interieur te geven.

Wat heb je nodig?

Stap 1: voorbereiding Vul eventuele beschadigingen op met Alabastine Muurvuller. Plak de randen af en dek de vloer af. Breng met een blokkwast Alabastine Voorstrijk Zuiging aan om zuiging van de ondergrond tegen te gaan. Direct daarna de afplaktape verwijderen. Schuur de bijgewerkte plaatsen glad en stof de muur af. Na droging de randen opnieuw afplakken.

Stap 2: de verf aanbrengen Roer de muurverf goed door voor een egaal eindresultaat. Breng de muurverf aan met een acrylverfkwast (randen) en roller (grote vlakken). Rol eerst in de horizontale richting, daarna vertikaal om de verf te verdelen en eindig in horizontale richting. (Doe dit per 2-3 banen tegelijk.) Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen.

Als de eerste laag droog is plak je de randen opnieuw af. Breng een tweede laag muurverf aan op dezelfde manier als de eerste. Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen.

Omdat de technische specificaties per product kunnen verschillen verwijzen wij voor specifieke voorschriften naar de afzonderlijke Technische Informatiebladen. Deze zijn bij elk Flexa product op de website te downloaden.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.