img1

Hoe schilder je een gestuct plafond

Als je een nieuw plafond verft, leg je de basis voor de toekomst. Maar hoe pak je dat aan zonder dat je straks naar ongewenste wolkjes staart? Dat leggen we je graag uit.


 

Wat heb je nodig?
 

  • Schuurpapier stoffer
  • Plamuurmes (oud)
  • Alabastine Muurvuller (indien nodig)
  • Alabastine Voorstrijk Zuiging
  • Afdekfolie en afplaktape
  • Acrylkwast en muurverfroller
  • Verf

 

Voorbereiding

 

Verwijder met de plamuurmes oneffenheden en korrels van de gepleisterde plafond. Stof het plafond af. Vul eventuele beschadigingen op met Alabastine Muurvuller. Schuur de bijgewerkte plaatsen en stof opnieuw af. Plak de randen zorgvuldig af. Om zuiging van de ondergrond te verminderen, breng je eerst een laag Alabastine Voorstrijk Zuiging aan. Verwijder direct na het schilderen de tape. Als de ondergrond droog is opnieuw de randen afplakken.

 

De verf aanbrengen

 

Roer de verf goed door voor een egaal eindresultaat. Breng de verf aan met een acrylverfkwast (randen) en roller (grote vlakken). Rol eerst in de lengte richting, daarna in de breedte om de verf te verdelen en eindig in de lengte richting. (Doe dit per 2-3 banen tegelijk). Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen.

Als de eerste laag droog is plak je de randen opnieuw af. Breng een tweede laag verf aan op dezelfde manier als de eerste. Verwijder de tape direct na het schilderen om beschadiging van de verf te voorkomen.

Omdat de technische specificaties per product kunnen verschillen verwijzen wij voor specifieke voorschriften naar de afzonderlijke Technische Informatiebladen. Deze zijn bij elk Flexa product op de website te downloaden.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card