img1

Kast schilderen

Wil je een nieuwe look voor jouw kast! Dan kan je prima jouw kast schilderen.


 

Kast schilderen

 

Als je uitgekeken bent op een kast kun je besluiten om een nieuwe te kopen. Daar hangt vaak wel een prijskaartje aan. Natuurlijk kun je ook kiezen om de oude kast een nieuwe look te geven. Ga dus je kast schilderen en volg hierbij het stappenplan van Flexa!

 

Kast schoonmaken

 

Begin uiteraard eerst met het leeghalen van de kast. Haal alle spullen uit de kast en verwijder eventueel knoppen en handgrepen. Leg deze op een geschikte plek. Dek de vloer onder de kast af en plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape. Daarna begin je met het schoonmaken van de kast. De kast schoonmaken kun je het beste doen met warm water en Alabastine Verfreiniger. Pak na het schoonmaken een vochtige warme doek om het oppervlak mee af te nemen en laat de kast vervolgens drogen.

 

Kast voorbereiden

 

Is de kast schoongemaakt? Dan begin je met voorbereiden. Ga je aan de slag met een houten kast? Schuur dan eerst het oppervlak met schuurpapier met korrelgrootte P220-P280. Zorg er daarna voor dat alles stofvrij gemaakt is. Vervolgens kun je krassen of beschadigde delen wegwerken met Alabastine Houtplamuur Universeel. Schuur vervolgens het oppervlak weer mooi glad.

Op kaal hout breng je eerst een laag grondverf aan. Voor een houten ondergrond gebruik je Flexa Creations Grondverf en op kunststof, non ferro metaal Flexa Grondverf Universeel. Je kunt hierbij een roller of een kwast gebruiken voor een gelijkmatige dekking.

 

Kast verven

img1

 

Zo, de kast is schoongemaakt en de grondverf is aangebracht. Nu kun je de kast schilderen! Breng om te beginnen een laag Flexa Creations lak in de glansgraad die bij jouw voorkeur past. Voor een mooie, gelijkmatige dekking kun je voor de grote oppervlakten een verfroller gebruiken en een kwast voor langs de randen. Laat de lak vervolgens drogen en schuur het voorzichtig op met schuurpapier korrelgrootte P320-P360. Neem het oppervlak af met een vochtige doek en breng als het oppervlak droog is een tweede laag aan.

Nadat je de tweede laag hebt aangebracht haal je direct het eventuele afplaktape weg. Als de verf vervolgens helemaal is opgedroogd kun je de knoppen en handgrepen weer monteren op de kast. Nu heeft je kast weer een geheel frisse look en is deze weer zo goed als nieuw!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.