img1

Kleur in huis? Bekijk hier praktische tips en trends van 2017

De juiste kleur kiezen voor jouw huis doe je zo!


Kleur in huis

 

Een kleur in de woonkamer, keuken of slaapkamer kan zorgen voor een warme en huiselijke uitstraling. Daarom kan het aantrekkelijk zijn om één of meerdere muren in huis een kleurtje te geven. Echter, het is ook een spannende keuze, aangezien kleur een grote impact kan hebben op het aanzien van de kamer. Hoe kies je nou de juiste kleur én wat zijn de huidige kleurtrends? Flexa heeft voor jou dé trends van 2017 op een rijtje gezet.

Trends

img1

De stijl in 2017 laat zich kenmerken door natuurlijke elementen, zowel qua kleuren als qua materialen. Flexa Creations sluit aan bij deze stijl, deze combineert aardse groentinten met verrassende, maar herkenbare kleuren, zoals lila en paars. Hiertoe behoort ook Denim Drift, welke is uitgeroepen tot kleur van het jaar 2017. Deze blauwtint heeft evenals de rest van Flexa Creations een natuurlijke uitstraling, maar heeft daarnaast ook een vrolijke en opgewekte sfeer over zich heen. Wanneer deze kleuren niet in overvloed worden gebruikt én zij worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en planten ontstaat er een warme en gezellige leefomgeving.

 

Natuurlijke uitstraling

img1

Daar waar vroeger werd geacht om in strakke lijnen, in één bepaalde kleur te schilderen, is het tegenwoordig ook zeer goed mogelijk om wat vrijer te zijn tijdens het schilderen en in het kleurgebruik. Een onafgewerkte look, die kan worden bewerkstelligd door krachtige borstel vegen, waarbij verschillende kleuren in elkaar overlopen, kan bijdragen aan de natuurlijke uitstraling van de kamer, zonder dat het slordig wordt. Ook kunnen strakke, door de mens geschilderde lijnen, worden verbroken door het gebruik van planten, organische materialen en opvallende meubelstukken.

 

Een geheel

img1

Let er wel op dat de kamer uit één geheel blijft bestaan. Houd bij het kiezen voor één of meerdere kleuren rekening met de reeds aanwezige kleuren in meubels en accessoires. Daarnaast is het belangrijk om te letten op welke muren je een kleur geeft. De muur achter de bank wordt vaak in een bepaalde accentkleur geschilderd, hierdoor is de kleur aanwezig in de ruimte, maar is hij niet te opdringerig. Wanneer je besluit muren te verven die ramen bevatten, zorg er dan voor dat dit in een lichtere tint gebeurt, om een ruimtelijke uitstraling te behouden.

Tip: Het is een grote stap om te bepalen in welke kleur je wilt gaan verven. Om een impressie te krijgen hoe een bepaalde kleur staat in jouw huis kun je onze Flexa Visualizer App downloaden. Deze app geeft de mogelijkheid om je kamer in een bepaalde kleur te bekijken voordat je met de kwasten aan de slag gaat. Je kunt ook de Flexa Kleurtester gebruiken om meteen jouw favoriete kleuren uit te proberen. De Flexa Kleurtester is er in 72 kleuren en wordt nu tijdelijk gratis bezorgd!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.