img1

Kleuradvies voor jouw interieur? Laat je inspireren door Flexa!

Tips om verschillende kleuren met jouw interieur te combineren


 

Kleuradvies interieur

 

De juiste kleur bepalen voor in een kamer kan best lastig zijn. Hierbij wil je natuurlijk ook rekening houden met het interieur, om een sfeer te creëren die past in jouw huis. Hoe kies je de beste kleur(groep) voor in huis die past bij de nieuwe bank of televisiemeubel? Hoe kun je kleuren optimaal met elkaar combineren zodat de slaapkamer één mooi geheel wordt? Flexa heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet!

 

Warme kleuren of koude kleuren

img2

Om de keuze voor een kleur makkelijker te maken, kun je allereerst bedenken of je voor warme of koude kleuren gaat. Bij kiezen kun je nadenken wat voor functie de kamer heeft. In een “actieve” ruimte, zoals de gang of de keuken, kun je voor koude, frisse kleuren gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende tinten blauw, paars of groen. In de ruimte waar je juist rust wilt uitstralen, zoals de slaapkamer, kun je gaan voor warmere kleuren. Hierbij kun je denken aan donkere tinten rood, oranje, geel.

 

Kleurgroep kiezen

 

Als je een keuze gemaakt hebt, kun je gaan oriënteren binnen een kleurgroep. Het Flexa Kleurenpalet is een handige tool om eens te kijken wat voor kleurgroepen er zijn. In deze tool kun je een kleur kiezen om vervolgens te bladeren door de vele verschillende tinten die Flexa biedt. Check de tool om te bepalen in welke kleurgroep je wilt gaan oriënteren!

 

Accentkleur kiezen

img2

Heb je een kleurgroep gekozen, denk dan na over de accentkleur. Deze kleur zal het middelpunt zijn van de kleurgroep die je gekozen hebt. De accentkleur laat je in verschillende ruimtes op verschillende plekken naar voren komen.

In de woonkamer is dat bijvoorbeeld de schoorsteenmantel of de muur waar je (foto)lijsten wilt ophangen. De accentkleur in de slaapkamer kun je terug laten komen aan het hoofdeinde van het bed, maar ook de muur aan de zijkant van het bed.

 

Kleuren combineren

img2

Goed, nu heb je een kleurgroep en een accentkleur gekozen die past bij je interieur. Wil je testen hoe de kleuren eruit zouden zien in jouw kamer? Download dan de Flexa Visualizer App voor iOS en Android! Met deze app kun je live testen hoe bepaalde (kleuren)combinaties staan in jouw kamer.

Wil je al meteen weten hoe de échte verfkleuren op de muur eruit zien? Dan kun je aan de slag gaan met de Flexa Kleurentesters! Zo kun je voordat je de muren volledig gaat verven eerst kleinere oppervlakten testen. Flexa heeft voor jou 500 kleuren waarmee je meteen kunt zien of de kleuren bij jou passen met behulp van de Flexa Kleurtester!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.