img1

Kleuradvies woonkamer? Laat je inspireren door Flexa!

Kan je wel wat kleuradvies voor jouw woonkamer gebruiken? Lees de tips!


 

Kleuradvies woonkamer

img1

 

De sfeer in de woonkamer wordt voor een groot deel bepaald door de kleuren. Daardoor kun je de sfeer helemaal zelf bepalen. Ga je bijvoorbeeld liever voor een warme, rustige sfeer? Of ga je toch liever voor een energieke, spontane sfeer? Om een sfeer te creëren die bij jou past moet je de juiste kleuren kiezen en jezelf afvragen: welke kleuren passen bij elkaar? Flexa helpt jou hierbij met een aantal voorbeelden van verschillende stijlen!

 

Rustgevende woonkamer

img1

 

Wil je als je thuiskomt even ontsnappen aan de stress? Dan past een rustgevende woonkamer perfect bij jou. Voor de rustgevende woonkamer kun je het beste aan de slag gaan met donkere tinten. Neem bijvoorbeeld een donkere tint blauw, zoals Faded Indigo of Denim Drift. Deze kleuren hebben van nature een rustgevende werking. Voor het meubilair kun je dan kiezen voor een zacht kleed en een comfortabele bank in de juiste tinten. Om het helemaal af te maken kun je kiezen voor houten (muur)decoraties en een aantal sierlijke planten.

 

Avontuurlijke woonkamer

img1

 

Als je houdt van een bruisende sfeer, dan is een avontuurlijke woonkamer ideaal. Voor deze woonkamer kun je veel werken met groene tinten en zandkleuren, zoals River Bed of Fresh Foliage. Deze kleurencombinatie geeft de woonkamer een frisse uitstraling. Bij het kiezen van bijpassende meubels kun je het beste gaan voor houten meubilair. Tenslotte kun je de avontuurlijke sfeer compleet maken door veel begroeiing te plaatsen in de woonkamer. Plaats deze op de grond, op de kast of in plantenhangers. Op deze manier haal je de natuur in huis!

 

Energieke woonkamer

img1

 

Ben jij het zonnetje in huis en wil je de woonkamer opfleuren met vrolijke tinten? Een energieke woonkamer is dan perfect geschikt voor jou! Voor de energieke woonkamer kun je het beste werken met gele tinten zoals Okergoud, gecombineerd een andere primaire kleur. Deze kleur woonkamer wekt namelijk veel energie op. Kies vervolgens voor opvallend meubilair en maak gebruik van industriële, kunststof decoratie. Plaats tot slot veel kussens in de woonkamer. Met de energieke woonkamer haal jij het zonnetje in huis!

 

Moderne woonkamer

 

Als jouw voorkeur uitgaat naar een strakke woonkamer zonder teveel details, dan is de moderne woonkamer ideaal voor jou. Het kleuradvies voor deze woonkamer is dan ook: gebruik veel wit in combinatie met pastelkleuren, zoals Drifting Cloud of Silver Shores deze kleurencombinaties creëren een stabiele, ruimtelijke sfeer. Combineer deze kleuren met modern en minimalistisch meubilair.

Wil je al meteen zien hoe een kleur in de woonkamer eruit ziet? Download dan de Flexa Visualizer App voor op je tablet of smartphone of ga aan de slag met de Flexa Kleurentester en test direct de verf op je muur!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.