Kleureffecten

Het is ontstellend wat kleur kan. Kleur kan iets benadrukken, maar evengoed iets in de omgeving laten verdwijnen. Kleur kan zelfs – zonder breken of bouwen – een ruimte groter of kleiner maken. Een plafond verlagen of verhogen. Kleur is een krachtige tool, en jij hebt ze in handen.


 

Gebruik de kracht van kleur

 

 

Zo verklein je de kamer

img2

Gebruik warme, donkere, glanzende kleuren om een kamer kleiner te laten lijken. Warme kleuren zijn voorgrondkleuren, ze komen als het ware op je af. Een muur in een warme tint zal een lange, smalle kamer minder lang doen lijken. Combineer echter niet teveel warme kleuren, anders krijg je een onrustige sfeer.

 

Zo vergroot je de kamer

img2

Lichte, koude kleuren creëren ruimte. Een matte afwerking geeft meer ruimte dan een glanzende afwerking. Denk er wel aan dat in een kamer met veel koude kleuren alles afstandelijk lijkt. Fleur het interieur op door hier en daar warme accenten te leggen of kies voor accessoires in warme kleuren.

 

Zo verhoog je het plafond

img2

Geef je plafond een lichte kleur. Zo lijkt de kamer hoger en creëer je een gevoel van ruimte. Dit effect is het grootst als je het plafond een lichte, koele tint geeft en de muren een donkere kleur.

 

Zo verlaag je het plafond

img2

Je kunt het plafond optisch verlagen door het te schilderen in een donkere kleur. Het effect wordt nog groter als je de kleur van het plafond een stuk laat doorlopen op de muren.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.