Kleurentaal

Kleuren vertellen een verhalen en stralen een gevoel uit. Lees meer.


 

Blauw fluistert

img1

Blauw geeft rust. Ideaal voor inspiratie en intuïtie. Bijzonder geschikt dus voor een bibliotheek, studeer- of slaapkamer en de badkamer. Durf gerust verschillende blauwtinten combineren, ze gaan altijd perfect samen!

 

Rood verleidt

img1

Rood straalt als geen ander kracht uit! Gebruik rood als je een kamer een warme of intieme, uitnodigende sfeer wilt geven. Maar let op. Te veel van deze hartstochtelijke, oppeppende kleur kan nervositeit en vermoeidheid opwekken. Wees er dus spaarzaam mee.

 

Violet filosofeert

img1

Violet symboliseert het intellectuele en het spirituele en is dus ideaal voor een meditatie- of studieruimte. Combineer deze tint met meer aardse kleuren zoals donkergroen, blauwgroen, kastanje, ... Zo krijgen ideeën de kans zich te ontwikkelen.

 

Geel lacht

img1

Geel is warm, zonnig en sprankelend. Een heel stimulerende kleur die vaak wordt gebruikt om donkere kamers op te fleuren. Geel is in staat om het weinige licht dat binnenvalt, te reflecteren. Volgens de Feng Shui-theorie bevordert geel behaaglijkheid en harmonie en is daardoor uitstekend geschikt voor een eetkamer.

 

Bruin stelt gerust

img1

 

Bruin is verfijnd, elegant, stijlvol. De kleur slaagt erin om een sfeer van veiligheid, duurzaamheid, stabiliteit en comfort te creëren. Saai? Helemaal niet! Je hebt bruin in honderden nuances, van stijlvol koel tot gezellig warm. Nog een voordeel? Bruin is makkelijk te combineren omdat het samengesteld is uit verschillende kleuren.

 

Zwart zwijgt

img1

 

Zwart is strak en somber. Het geeft schaduw en slorpt het licht op. Gebruik je uitsluitend zwart, dan schep je een gevoel van verlies en wanhoop. Je kunt zwart beter gebruiken als accentkleur of om de vorm van iets te benadrukken. Zwart kan met alle andere kleuren gecombineerd worden.

 

Wit onthult

img1

 

Wit is de kleur van de waarheid, onschuld en puurheid. Wit is kalm, koel en tijdloos en tegelijkertijd dynamisch en bevorderlijk voor de creativiteit. Wit in combinatie met een andere kleur oogt fris en levendig. Wit laat een kamer groter lijken. Te veel wit werkt verwarrend. Combineren is makkelijk: wit past bij elke andere kleur!

 

Roze giechelt

img1

 

Roze tempert de hartslag en zorgt voor kalmte en verzoening. Meestal gebruikt men roze (met mate) in de slaapkamer, waar het prima op zijn plaats is. Vermijd roze in kantoorruimtes. Het zou ervoor kunnen zorgen dat het irrationele de bovenhand heeft op het commerciële...

 

Groen kalmeert

img1

 

Groen werkt ontspannend en verzachtend en geeft tegelijkertijd nieuwe kracht en energie. Het bevordert de concentratie en is bij uitstek geschikt voor werkkamers. Groen kan, als je zachte nuances kiest, voor elke kamer gebruikt worden. In de keuken zorgt groen voor leven, overvloed en goede relaties onder je huisgenoten.

 

Oranje kwettert

img1

 

Oranje en geel zijn sterk verwante kleuren. Net als geel creëert oranje een heel warme gloed. Het is een opwekkende, positieve, zelfs euforische kleur die voor nieuwe energie zorgt. Ideaal voor de hal of, indien gecombineerd met groen, voor de keuken. Spaarzaam te gebruiken.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.