img1

Kunststof verven - Volg deze how to en tips

Lees hier hoe je het beste kunststof kunt verven


 

Kunststof verven

 

Kunstof verven, hoe werkt dat precies? Tegenwoordig is het goed mogelijk om kunststof oppervlaktes te schilderen. Er zijn vele soorten producten die ervoor kunnen zorgen dat je optimaal aan de slag kunt gaan. Het is bij kunststof verven belangrijk dat je een goede voorbereiding treft en op een juiste manier te werk gaat. Flexa geeft jou graag een aantal tips zodat je goed aan de slag kunt gaan!

 

Kunststof voorbereiden

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. In de meeste gevallen dan, want het voorbereiden van een kunststof oppervlak is misschien wel het belangrijkst! Voor een goede preparatie volg je de onderstaande stappen:

  • Niet alle kunststoffen zijn geschikt om te verven, zoals polypropeen en polytheen. Hierbij hecht het verf niet goed aan het oppervlak.
  • Begin eerst met het ontvetten van het oppervlak. Dit kun je goed doen met Alabastine Verfreiniger. Daarna veeg je het oppervlak schoon met een geschikte, droge doek. Dit bevordert een goede hechting met de verf.
  • Na het ontvetten en schoonmaken, dien je het oppervlak op te schuren met schuurpapier P150-180. Dit zorgt voor een mooi, egaal resultaat.
  • Plak de delen af die de oorspronkelijke kleur moeten behouden met afplaktape. Zo kun je kaarsrecht te werk gaan.

 

Grondverf aanbrengen

 

Nadat je de ondergrond voorbereid hebt, kun je bijna de kunststof verven. Voordat je hiermee begint, is het van belang dat je een geschikte grondlak aanbrengt. Hierbij volg je deze stappen:

  • Breng een laag Flexa Expert Grondlak aan. Voor het grote oppervlak gebruik je een verfroller, voor de hoekjes kun je het beste een kwast gebruiken.
  • Na het aanbrengen van de grondverf schuur je de kunstof licht op met schuurpapier P240 en maak je het oppervlak stofvrij.

 

Kunststof schilderen

 

Nu je de kunststof voorbereid hebt en de grondverf hebt aangebracht, kun je beginnen met de kunststof verven! Volg daarbij de onderstaande stappen:

  • Het aflakken van het oppervlak kan prima met Flexa Expert Houtlak. Ook kun je Flexa Strak In De Lak Hoogglans, voor een glanzende afwerking. Wissel tijdens het schilderen horizontaal en verticaal af. Gebruik hierbij ook een verfroller voor het grote oppervlak en een verfkwast voor de hoeken.
  • Verwijder eventueel het afplaktape als de verf nog nat is. Zo kan het verf op een goede manier drogen.

 

Kunststof verven is dus een vrij makkelijk uit te voeren klus, zolang je de juiste stappen uitvoert. Als je deze stappen van Flexa hebt gevolgd, kun je genieten van een perfect eindresultaat!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.