img1

Kwasten schoonmaken

Hoe kun je het beste je kwasten schoonmaken?


 

Wanneer je klaar bent met verven, is het belangrijk dat je de kwasten goed schoonmaakt en deze goed opbergt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de kwasten op een juiste manier bewaart, zodat je ze op een later tijdstip nog prima kunt gebruiken. Kwasten schoonmaken en bewaren doe je echter op verschillende manieren, afhankelijk van het type verf dat je gebruikt hebt. Flexa heeft voor jou een aantal tips om te zorgen dat je jouw kwasten op een goede manier schoonmaakt, zodat je deze nog lang kunt gebruiken. Lees daarom deze onderstaande tips voor bij jouw verfklussen!

 

Kwasten bewaren

Een grote verfklus kan soms lang duren. Zo besluit je bijvoorbeeld om even pauze te nemen of de volgende dag verder te gaan met verven. Hierbij is het belangrijk dat je de kwasten op een juiste manier bewaart, zodat je ze op een later moment weer kunt gebruiken!

Allereerst is het niet noodzakelijk om de kwasten grondig schoon te maken als je van plan bent om ze later weer te gebruiken. Pak simpelweg de haren van de kwast in met afdekfolie of stop ze in een luchtdichte plastic zak. Plak het deel rond het handvat af met tape en bewaar de kwasten op een droge plek gedurende maximaal twee dagen.

img1

Kwasten reinigen

Ben je klaar met de verfklus? Schraap dan eerst zoveel mogelijk verf van de kwasten af. Daarna kun je de kwasten schoonmaken. Hier moet je opletten dat je de juiste manier hanteert, aangezien er verschillende typen verf zijn.

Heb je gewerkt met verf op waterbasis? Leg de kwasten dan in een bak met warm water. Laat de kwasten weken voor ongeveer twee uur. Droog vervolgens de kwasten af met een schone doek en bewaar ze op een droge plek.

Ben je aan de slag gegaan met verf op terpentinebasis? Schenk dan een kleine hoeveelheid terpentine in een klein schoon potje of blikje en druk de kwast tegen de zijkanten zodat de terpentine tot onderaan de haren komt. Laat de kwasten twee uur weken. Droog ze vervolgens af met een schone doek en bewaar ze op een droge plek.

Volg deze stappen van Flexa, zodat je de kwasten op een milieuvriendelijke manier schoonmaakt.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.