img1

Meubels verven? Geef meubels een nieuwe look!

Ben je van plan om jouw oude meubels een nieuw leven te geven? Ga dan je meubels verven. Lees de tips van Flexa hoe je de meubels het beste kunt schilderen!


 

Meubels verven

Oude meubels opknappen is tegenwoordig hartstikke hip. Door oude of tweedehands meubels te voorzien van een nieuw kleurtje, kun je deze een tweede leven geven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een houten eettafel, een houten eetkamerstoel of een servieskast. Om op een goede manier aan de slag te gaan met jouw oude meubels, is het belangrijk dat je de juiste stappen volgt. Hoe kun je het beste de meubels verven? Lees hier de tips van Flexa!

img1

De meubels ontvetten met verfreiniger

Voordat je de meubels gaat schilderen, creëer je eerst een comfortabele werkomgeving. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt en leg een zeil, stucloper of oude kranten op de vloer. Zet het zeil of stucloper vast met tape, zodat je er niet over kunt vallen.

Plak eventueel de delen af waar geen verf op mag komen zoals scharnieren of handgrepen. Vervolgens maak je het oppervlak van de meubels schoon. Een vet- en stofvrij oppervlak zorgt namelijk voor een betere hechting van de verf. Het schoonmaken doe je door het oppervlak te ontvetten. Dit kun je het beste doen met Alabastine Verfreiniger Gebruik hiervoor een geschikte doek en warm water. Vervolgens schuur je het oppervlak op met P150 – P180 schuurpapier. Nadat je het oppervlak glad en vetvrij hebt gemaakt, veeg je het oppervlak af met een geschikte doek of stoffer.

Grondverf aanbrengen op de meubels

Nadat je het oppervlak grondig hebt gereinigd, kun je beginnen met het gronden van de meubels. Dit doe je met een laag grondverf. Voor houten meubels kun je het beste Flexa Grondverf Hout gebruiken. Ga je met kunststof meubels aan de slag? Dan is Flexa Grondverf Universeel het meest geschikt. Breng een royale laag grondverf aan. Begin eerst met een acrylkwast in de hoeken en op lastige plekjes. Vervolgens kun je de grote delen schilderen met een verfroller. Het is ook mogelijk om de stap van het gronden over te slaan. Flexa Mooi Makkelijk is namelijk een grondlak en aflak in één en kan dus na het schuren direct aangebracht worden.

img1

De meubels schilderen

Nadat de grondverf is opgedroogd, is het verstandig om het oppervlak nog even licht op te schuren. Wanneer je de meubels stofvrij hebt gemaakt, is het tijd om de meubels te verven! Voor het schilderen van de meubels kun je verschillende lakken van Flexa gebruiken zoals Flexa Creations Lak Extra Mat. Deze lak is er ook in zijde- en hoogglanslak. De combinatie van deze houtlak met de grondlak vormen een watergedragen systeem voor een perfect eindresultaat. De hoeken en lastige plekken kun je het beste doen met een acrylkwast. Voor de grotere oppervlaktes gebruik je een verfroller. Haal de afplaktape van de meubel af en laat het oppervlak vervolgens 16 uur drogen. Breng daarna een tweede laag aan.

Tip 1: Wil je een authentieke, vintage look creëren? Schuur dan na het drogen het oppervlak heel grof op. Zo wordt de onderste laag weer een klein beetje zichtbaar en ziet jouw meubel er stoer en trendy uit!

Tip 2: Wil je geen grondverf gebruiken en direct al in de juiste kleur verven, kies dan voor Flexa Mooi Makkelijk. Deze watergedragen zijdeglans lak, is een grondverf en aflak in één.

Let op! oudere meubels kunnen soms, in het verleden, met een olie of een wasachtig product behandeld zijn. Die meubels zijn lastig om te schilderen. Als je die verft dan zal de verflaag wegtrekken, ontstaan er gaatjes en zal de verf niet goed hechten. Doe vooraf een test op een klein stukje. Zo kun je meteen zien of het goed gaat.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.