Tips

Ben je klaar met je schilderklus, maar heb je nog verf over? Bekijk de tips.

Tip 1.

Voordat je begint met verven, bereken je hoeveel verf je nodig hebt. Door minder verf te gebruiken, bespaar je niet alleen geld, maar help je ook mee om de wereld te beschermen.

Tip 2.

Als je toch verf overhoudt, kun je het misschien hergebruiken? Restverf bewaren is eenvoudig zolang je de blikken maar weghoudt van direct zonlicht en in een vorstvrije omgeving plaatst. Als je slechts een kleine hoeveelheid over hebt, kun je de resterende verf in een oude jampot schenken en bewaren op een veilige en droge plek.

Tip: heb je potten witte verf over? Meng ze en gebruik het als basislaag de volgende keer dat je gaat klussen.

Tip 3.

Kan iemand anders het gebruiken? Je kunt het weggeven aan je buren of vrienden, of misschien aan een lokale theatergroep, of wie weet kan een verenigingscentrum of school het goed gebruiken.

Tip 4.

Het is belangrijk te onthouden dat je verf niet weg kunt gooien in de gootsteen of het toilet. Ook mag je verf niet samen met het andere afval weggooien. Voor verantwoordelijk weggooien kun je je lokale gemeentelijke instantie bellen voor hulp. Ze zullen je doorverwijzen naar een speciale voorziening om verf weg te gooien op een milieuvriendelijke manier.

Planet Possible richt zich op een betere toekomst waar we allemaal aan mee kunnen helpen, simpelweg door bewuste keuzes te maken. Ontdek hoe we allemaal vandaag nog een verschil kunnen maken.