image1

Zo verf je een servieskast

Geef je servieskast een nieuwe look met een lik verf.


 

  1. Allereerst maak je de kast leeg. Haal eventuele laden uit de kast en verwijder alle knoppen en handgrepen. Met tape plak je vervolgens de nodige oppervlaktes af, zoals scharnieren en ruiten. Vergeet tot slot de vloer niet te beschermen met afdekfolie of een laken.
  2. Maak de servieskast goed schoon met Alabastine verfreiniger. Pak vervolgens een vochtige doek om de kast mee af te nemen en laat hem dan drogen.
  3. Heb je een houten servieskast? Schuur de kast dan licht op met schuurpapier, korrelgrofte P220-P280. Werk krassen of beschadigingen bij met Alabastine Houtplamuur en schuur deze vervolgens glad.
  4. Je eerste laag verf is grondverf. Kijk goed naar de verf die je nodig hebt en kies grondverf voor hout of kunststof. Voor een gelijkmatige dekking, kun je een roller gebruiken, maar een kwast kan natuurlijk ook. Het is net wat je fijn vindt schilderen.
  5. Verf op waterbasis is ideaal voor kasten in de keuken. Deze verf heeft namelijk geen indringende geur, droogt snel en is slijtvast. Ook geeft verf op waterbasis een subtiele glans en staat het erom bekend dat je het makkelijk kunt schoonmaken en bijwerken.
  6. Voor het beste resultaat, breng je twee lagen Flexa Creations lak in de glansgraad van je keuze aan. Nadat je de eerste laag verf hebt laten drogen, schuur je het oppervlakte weer licht op met korrelgrofte P320-P360 en neem je deze weer af met een vochtige doek. De tweede laag verf breng je aan als de kast weer droog is.
  7. Als laatste verwijder je de afplaktape als je de tweede laag goed hebt laten drogen. Monteer vervolgens je knoppen en handgrepen weer en plaats eventuele laden terug.

Voilà! Je servieskast ziet er weer als nieuw uit.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.