Witte lege muren: weg ermee met deze 5 interieurtips

Witte en lege muren zijn een gemiste kans voor een ieder die dit in zijn interieur heeft. Door een witte muur kleur te geven en er een mooi werk aan op te hangen, maak je van je interieur direct één geheel. Hoe ga je te werk? In 5 stappen kan je gemakkelijk je witte lege muren omtoveren tot een kamer waar je je prettig voelt. Werk aan de Muur en Flexa helpen je graag een handje met deze 5 praktische interieurtips.

 
image1

Interieurtip 1: bekijk je ruimte

Bekijk je ruimte goed! Stel in ieder geval de volgende vragen:

  • - Wat is allemaal aanwezig in de kamer (meubilair, stoffering)?
  • - Welke kleuren zie je terugkomen (kleur van het vloerkleed, de bank)?
  • - Welke stijl heeft je kamer (landelijk, klassiek)?
  • - Wat vind je écht mooi?
image2

Interieurtip 2: speel met de Apps

Speel met twee super handige apps die je gratis kunt downloaden op je telefoon. Met de Werk aan de Muur App kun je op je lege muur verschillende werken van verschillende beeldmakers op je muur uitproberen.

 

Om een kleur vooraf aan het schilderen op je witte muur te zien, gebruik je de Flexa Visualizer App. Met deze app krijg je een goed idee van hoe een kleur in je interieur staat. Houd ook deze volgorde aan: bepaal eerst je werk aan de muur en vervolgens de kleur van je wand.

image3

Interieurtip 3: kies voor een mooi beeld

Kies voor een schilderij dat bij je past en wat je écht mooi vindt. Als je er naar kijkt, dient het je een goed gevoel te geven. Dat is voor een ieder verschillend. De een wordt blij van een geschilderd natuurlandschap, de ander van een zwart-wit foto van een industrieel gebouw. Ook de kleurstelling kan je keuze bepalen. Kijk of je het gekozen werk vindt passen bij je interieur, dat kan dus heel gemakkelijk met de Werk aan de Muur App. De vele mogelijkheden in de afwerking van je schilderij, zoals de lijst, kunnen een beeld ook geschikter maken voor de reeds aanwezige interieurstijl.

image4

Kleuren: achterwand Flexa Denim Drift / rechts Flexa Creations Dazzling Night.

Werk: Summer light at sea van Aline van Weert.

image5

Kleuren rechts van boven naar beneden: Flexa Fresh FoliageHeart WoodFaded Indigo. Deur: Flexa Cobalt Night.

Werk: Sterren plukken van Jesse Boom.

Interieurtip 4: kies de perfecte kleur

Kleur verbindt! Kleuren terug laten komen in een ruimte is dus heel belangrijk, het wordt dan één geheel. Bovenal moet je een kleur mooi vinden. Als je een hekel hebt aan paars, begin er dan niet aan.

 

Ons advies, kies een tint uit het schilderij! Wees je dan bewust van het volgende:

 

  • - Kies een kleur die jij écht mooi vindt en gebruik die op je muur. Dit kan heel goed de achterliggende of een aansluitende muur zijn van waar je het werk ophangt. Laat deze kleur ook in de accessoires terugkomen, bijvoorbeeld door een houten krukje in dezelfde kleur te schilderen;

  • - Als je wilt dat het schilderij eruit knalt, kies dan voor de donkerste kleur uit een schilderij bestaande uit lichtere tinten en voor de lichtste kleur als het werk vooral uit donkere tinten bestaat.

  • - Voor een harmonieus geheel kies je voor je muur een dominante kleur uit het schilderij. Je schilderij en de muurkleur worden dan één. Vind je de kleur te heftig voor op de muur, kies dan een lichtere versie van de kleur?

image6

Interieurtip 5: schakel extra hulp in

Kom je er toch niet uit, dan biedt Werk aan de Muur de mogelijkheid om met hun stylistes in contact te komen. Je vraagt ze heel gemakkelijk om advies via de e-mail, telefoon en WhatsApp. Heb je je schilderij gekozen, bestel dan voor die extra kleurbevestiging de Flexa Kleurtester online. Ze zijn beschikbaar in meer dan 500 kleuren. Probeer de kleur uit op jouw muur. Door meerdere kleuren te testen, zie je direct welke kleur het beste in jouw interieur past.

Werk aan de Muur en Flexa zien witte lege muren als een gemiste kans. Daarom hebben deze muur veranderaars de handen in een geslagen. Weg met die witte lege muren! Met een schilderij en kleur op de wand maak je een ruimte persoonlijk. Je voelt je prettiger door de aangebrachte balans.


www.werkaandemuur.nl / www.instagram.com/WerkaandeMuur www.facebook.com/WerkaandeMuur
www.flexa.nl / www.instagram.com/FlexaNL www.facebook.com/FlexaNL

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.