brave ground in de slaapkamer

Met welke kleuren kan je Brave Ground combineren?

Kleurvriendje Souraya heeft haar eigen blog Binti Home. Regelmatig gaat Souraya aan de slag met Flexa. De stijl van Souraya is Scandinavisch en modern met Arabische invloeden. Klaar voor Kleur met Souraya!

Brave Ground, dé Kleur van het Jaar 2021. Een prachtige neutrale en warme kleur. Deze trendkleur is heel goed te gebruiken als basis voor jouw interieur en prachtig te combineren met andere kleuren. ‘’Maar met welke kleuren kan je Brave Ground dan combineren?’’ Een veel gestelde vraag waar ik in deze blog graag antwoord op geef.

Blogger Binti Home aan de slag met Kleurtesters in de slaapkamer

Brave Ground: de perfecte match

Mijn antwoord op bovenstaande vraag: Brave Ground kan je met elke kleur combineren! Vanwege de neutrale maar toch warme ondertoon is de kleur een perfecte basis voor ieder interieur. Dus of je nou met warme aardetinten, pastellen, uitgesproken kleuren of ton sur ton tinten wil werken, je kan alle kanten op. Om dat te laten zien heb ik hieronder drie moodboards gemaakt voor de slaapkamer. Maar eerst even testen met Flexa Kleurtesters op de wand. 

Tip: Breng de Kleurtesters aan in de kamer waar je aan de slag gaat. Het licht is namelijk heel erg bepalend hoe een kleur er uitziet. Onze slaapkamer heeft licht van het Noorden wat wel degelijk van invloed is op hoe een kleur uiteindelijk uitpakt.

Blogger Binti Home aan de slag met Kleurtesters in de slaapkamer

Ik wil onze witte en toch iets wat saaie slaapkamer een warme sfeer geven en koos voor Brave Ground als basis. In de zoektocht naar welke kleuren mooi te combineren zijn met Brave Ground maakte ik dus onderstaande moodboards, kijk je mee?

Tip: Naast het maken van moodboards met de hand (scheuren van afbeeldingen) kan je ook digitaal aan de slag met bijvoorbeeld Canva op je telefoon. Ga aan de slag met de Flexa Kleurtesters, maak een foto en zet hier vervolgens digitale sfeerbeelden overheen. Een leuke manier om een moodboard te maken én te bepalen welke sfeer bij jou past. 

Moodboards met Brave Ground

Moodboard Brave Ground met groentinten

Ton sur ton Groen
Groen is eigenlijk altijd goed en mooi te combineren met Brave Ground. Je ziet dat de onderstaande kleuren Green Tea, Factory Green en Camouflage Green prachtig samengaan met Brave Ground. Er ontstaat echt een ton sur ton palet door met tinten te werken die dicht bij elkaar liggen. Door te spelen met donkere en lichte kleuren ontstaat er een speels geheel. In deze mood denk ik aan het gebruik van hout en veel planten.

Moodboard Brave Ground met tropische kleuren

Tropisch slapen
Stiekem word ik heel blij van deze sfeer, de kleur Macaron Peach staat zo mooi met Brave Ground. Deze pittige accentkleur brengt meteen een tropische sfeer met Brave Ground als stevige basis. De gele tint Retro Vibe maakt het zomergevoel compleet. En dit kan prima het hele jaar door in de slaapkamer, want hoe fijn is het om wakker te worden in zo’n sprekende vrolijke sfeer?  

Moodboard Brave Ground met aardetinten

Down to Earth
Ja, ik eindig met mijn favoriet én met de sfeer die ik graag wilde toepassen in de slaapkamer. Brave Ground combineert door de vergrijsde ondertoon heel goed met aardetinten en dan met name de vergrijsde varianten. Alsof je een palet uit de natuur ziet, ik hou ervan! Het Dandy Dust brengt net even wat contrast en de Cornflower Field heeft mij echt verrast. Een vergrijsde geeltint die de kamer wat speelser maakt. 

Brave Ground combineren met warme tinten

Flexa moodboard okergeel met groentint

In mijn vorige blog schreef ik het al, een aantal elementen zijn heel erg belangrijk bij het bepalen van kleur voor jouw interieur. Daglicht is daar één van. Het licht in onze slaapkamer komt van het Noorden, dit betekent dat er koel oftewel blauw licht naar binnenkomt. Om te zorgen dat de slaapkamer niet een blauwe gloed krijgt, koos ik ervoor om te werken met warme tinten als Cornflower Field, Dandy Dust en Soft Pearl. 

Flexa moodboard okergeel met geeltint

De ‘witte’ kast lijkt geen verschil te geven maar als je goed kijkt zie je dat hij toch iets warmer is. Ik wilde dat de kast iets minder contrast zou geven met de geverfde wanden en koos daarom voor een warme wittint met een tint roze.  

Flexa moodboard okergeel met bruintint

Om een warm accent toe te voegen verfde ik een plateau met de kleur Dandy Dust. Een leuke manier om wat warme accenten toe te voegen aan de slaapkamer is dus het verven van accessoires met de Flexa  Kleurtesters of restjes muurverf. Denk aan potten, een fotolijst, een onderzetter of plantenpot. 

Maak het af met styling

Brave Ground in de slaapkamer make-over

Voor mij is een ruimte niet compleet zonder styling. De styling zorgt voor de puntjes op de -i- én is meteen de perfecte manier om de slaapkamer in balans te krijgen. De kleuren op de wanden zijn uiteraard het uitgangspunt voor het kleurgebruik verder in de ruimte.  Brave Ground komt terug in de linnen kap van de lamp, de kleur Cornflower Field komt terug in het kussensloop en als tint in het potje. Dandy Dust komt terug in het beddengoed en de terra accenten. Het warme Soft Pearl komt onder andere terug in de lamp. Door de kleuren van de wanden op verschillende plekken in de ruimte terug te laten komen ontstaat er een sfeervol en warm geheel. De ruimte is in balans. 

Binti Home geeft slaapkamer styling tips

Dit stappenplan van het toepassen van de kleuren in de ruimte en dit doorvoeren in de styling kan je natuurlijk met elk kleurenpalet doen. Dus of je Brave Ground combineert met aardetinten zoals in onze slaapkamer of kiest voor een andere combinatie. Alles is mogelijk, zolang je maar kiest voor die balans. 

Planten passen goed bij de trendkleur Brave Ground
Een rotan hoofdbord met de kleur Brave Ground
Slaapkamer metamorfose met Brave Ground
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.