Blogger Souraya brengt een warme sfeer in huis met Binti Camel

Nieuwbouwhuis make-over: Van een witte naar een warme mediterrane woonkamer

Kleurvriend Souraya heeft haar eigen blog Binti Home. Regelmatig gaat Souraya aan de slag met Flexa. De stijl van Souraya is oriental chic, modern en bohemian. Klaar voor Kleur met Souraya.

Een nieuwbouwhuis inrichten is een feest. Een compleet leeg canvas welke je helemaal kan inrichten én kan inkleuren naar eigen wens en smaak. Maar er komen natuurlijk wel wat vragen bij kijken. Hoe krijg je sfeer in die saaie witte woonkamer? En welke kleuren passen mooi bij elkaar?

Kleuren kiezen voor een nieuwbouwwoning

Witte en kale eetkamer in nieuwbouwwoning nodig toe aan kleur

Ik ging aan de slag met een kleur make-over in een prachtige nieuwbouwwoning in Nunspeet. Adeline woont hier sinds kort samen met haar gezin. Ze hebben de woon- en eetkamer wel al ingericht met fijne naturellen en warme tinten. Maar toch ontbreekt er sfeer in het huis van Adeline en haar gezin. Ze willen graag meer warmte en vrolijkheid in huis. En daar ga ik ze mee helpen!

Om te beginnen heb ik een kleurenplan gemaakt. Het idee is om met een zachte roze tint in de eetkamer te werken en in de woonkamer met een warme oker en een fijne naturel tint. Ik nam wat Flexa Kleurtesters mee om te kijken welke kleuren het beste passen in het huidige interieur. Ik koos voor een combinatie van subtiele naturellen en warme aardetinten. Deze kleuren zie je her en der al terugkomen in het interieur van Adeline. Door de kleuren ook op de muren terug te laten komen zal er veel meer verbinding ontstaan tussen de verschillende elementen in de ruimte en zó ontstaat er balans.

Witte en kale eetkamer in nieuwbouwwoning nodig toe aan kleur
Witte en kale eetkamer in nieuwbouwwoning nodig toe aan kleur

Klaar voor Kleur

Maar je kan met kleur natuurlijk veel kanten op. Daarom nam ik verschillende tinten mee uit mijn eigen Flexa Binti Home Kleurencollectie. Met het testen van de kleuren op de muur met de kleurtesters zagen we al gauw dat de kleuren Binti ClayBinti Oasis én Binti Camel de mooiste match zijn met het huidige interieur. De andere tinten Binti Sweets en Binti Desert zijn net even te donker. Daarom is het testen van kleur zo fijn omdat kleuren er in iedere ruimte net weer even anders uitzien.

Om echt impact te maken met kleur, koos ik ervoor om twee wanden in de kleur Binti Clay te schilderen. Door niet één maar meerdere wanden te verven in een kleur lijkt het alsof de kleur je omarmt. Voor de accentkleur Binti Camel koos ik ervoor om voor één wand te gaan met de Binti Oasis als ondersteunende basiskleur.

Warme sferen in de nieuwbouwwoning
Aan de slag met Binti Oasis en Binti Camel
Binti Clay in de eetkamer verven
Voor en na foto’s van een make over in een nieuwbouwwoning

Warme sferen in de woonkamer

En na een paar uur verven was de make-over klaar van niet één maar twee ruimtes. De eetkamer heeft een hele elegante en warme uitstraling gekregen. De meubels komen nu ook veel mooier uit. En de woonkamer is echt een mediterrane oase geworden waarbij de Binti Camel zoveel sfeer geeft aan de ruimte. Kijk maar naar de voor en na foto’s, dit is echt de kracht van kleur! Het was een ontzettend leuke make-over om te mogen doen. En heb je de video al bekeken aan het begin van deze blog? Deze geeft nog meer inspiratie om een nieuwbouwwoning meer sfeer en warmte te geven met kleur. 

Binti Camel op de muur in de woonkamer
Kleurinspiratie nieuwbouwwoning makeover
Warme sfeer in de eetkamer met Binti Clay
Binti Camel brengt warmte in huis

Alle tinten uit de Flexa Binti Home Kleurencollectie zijn zowel online als in de verfwinkel op de Flexa Mengmachine in alle Flexa producten te mengen. Ook is van elke kleur een Flexa Kleurtester via de Flexa website verkrijgbaar.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.