Blogger Souraya Hassan staat in haar woonkamer geverfd in het Flexa Binti Home Kleurencollectie palet

De Flexa Binti Home Kleurencollectie: Een oase van rust en warme aardetinten!

Kleurvriend Souraya heeft haar eigen blog Binti Home en speciaal voor Flexa heeft ze een kleurenpalet samengesteld: de Flexa Binti Home Kleurencollectie. De stijl van Souraya is Scandinavisch en modern met Arabische invloeden. Klaar voor Kleur met Souraya! Klaar voor Kleur met de Flexa Binti Home Kleurencollectie.

Een eigen kleurencollectie ontwerpen, een droom die uitkomt! In dit blog deel ik de Flexa Binti Home Kleurencollectie met jou. Een palet bestaande uit elegante naturellen, warme aardekleuren en ton sur ton tinten. Het palet weerspiegelt mijn culturele roots en ik ben ontzettend trots om de kleuren aan jou te laten zien, kijk je mee?

Een interieur inrichten: starten met naturellen

Door mijn werk als stylist ben ik altijd met kleur bezig. Ik hou van kleur, met kleur kan je een verhaal vertellen én het is een weerspiegeling van wie jij bent. Om te zorgen dat een interieur in balans is, werk ik altijd met een kleurenpalet. Of dit nou voor ons eigen huis is, een interieuropdracht of stylingklus, een kleurenpalet is een houvast voor iedere ruimte of project.

Ik begin altijd met het kiezen van wat basiskleuren, kleuren die een elegante en subtiele warmte brengen in de ruimte en perfect te combineren zijn met iedere andere kleur. Dit mocht dan ook niet ontbreken in de Flexa Binti Home Kleurencollectie.

Binti Oasis en Binti Desert zorgen voor een oase van rust in een ruimte maar geven de ruimte toch een warme en geborgen uitstraling. Weg met het wit maar net even een elegante fijne tint op de wand. Je kan ervoor kiezen om de kleur naturel te houden zoals ik in onze slaapkamer heb gedaan. Maar je kan de kleur ook perfect met andere kleuren combineren. 

Woonkamer met een rustige basis tint op de muur
Oase van rust in de slaapkamer met naturel tint Binti desert
Binti Oasis is een mooie basistint voor de woonkamer

Warme aardetinten in huis

Kleuren waar ik ontzettend blij van word zijn oker, camel en terra. Deze warme aardetinten weerspiegelen mijn (half) Egyptische roots. De pure ambachten, de rijke historie en de geweldige kleurenpaletten uit de natuur. Ja deze aardetinten zijn helemaal Binti en brengen zoveel warmte in een ruimte. Deze kleuren komen dan ook in verschillende tinten terug in het Flexa Binti Home Kleurenpalet. Binti Orient is een prachtige warme terra tint die heel mooi te combineren is met de Binti Clay, een kleur die subtiel en tegelijkertijd warm is. Deze kleur is geïnspireerd op de pure ambacht van het pottenbakken en het natuurlijke materiaal klei dat daarvoor wordt gebruikt. Een tintje donkerder is de Binti Sweets, wat de ruimte laat sprankelen. 

 

Een hal inrichten met een subtiele warme roze tint op de muur
Binti Sweets op de muur gecombineerd met fluweel groene bank
Woonkamer met Binti Orient
Werkkamer met Binti Clay en Binti Orient
Werkkamer met Binti Clay en Binti Orient

Vakantie gevoel

Okergeel is al jaren favoriet. Deze kleur brengt energie in een ruimte en zorgt voor een glimlach op je gezicht. Ik wilde dan ook heel graag verschillende okervarianten terug laten komen. Zo is onze keuken omgetoverd tot een mediterrane keuken met de Binti Camel en heeft de slaapkamer van Younes een prachtige rijke Binti Nomad op de muur. De vintage kast in mijn werkkamer gaf ik ook deze kleur, op deze manier een echte eyecatcher in de ruimte. Binti Sunset is een lichtere variant waarbij je wegdroomt zoals bij de zonsondergang.

Keuken met Binti Camel zorgt voor een warme uitstraling
Kinderkamer met oker geel Binti Nomad op de wand

Ton sur ton groentinten

Groen is pure inspiratie uit de natuur en planten zijn onmisbaar in ieder interieur. Geïnspireerd op de verschillende tinten groen uit de natuur koos ik voor Binti Palm en Binti Cactus, twee kleuren die net in tint verschillen maar daardoor met een subtiel contrast een fijne harmonie in de ruimte brengen. Je kan dit prachtig combineren met de naturellen uit het palet of de warme aardetinten. Met groen kan je alle kanten op.

Mijn tip om een fijne sfeer te creëren in jouw interieur is door een kleurenpalet samen te stellen. Kies voor twee basistinten en twee tot drie accentkleuren. Verdeel deze kleuren vervolgens goed over jouw interieur, dus de kleur van de muur bijvoorbeeld terug laten komen in een kast en accessoires. Je kan zelf meubels een kleur geven om zo een mooie balans te creëren. Kies de kleuren vanuit jouw hart en laat jouw interieur een weerspiegeling zijn van wie jij bent. Op die manier creëer je een harmonieus interieur waar je je echt thuis voelt!

Binti Palm in de kinderkamer en naturel Binti Oasis in de woonkamer

Alle tinten uit de Flexa Binti Home Kleurencollectie zijn zowel online als in de verfwinkel op de Flexa Mengmachine in alle Flexa producten te mengen. Ook is van elke kleur een Flexa Kleurtester via de Flexa website verkrijgbaar.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.