Roze trap in de woonkamer

Mooi en makkelijk een roze trap verven

Kleurvriend Mirjam heeft haar eigen blog Een goed verhaal. Regelmatig gaat Mirjam aan de slag met Flexa. De stijl van Mirjam is creatief, kleurrijk en duurzaam. Klaar voor Kleur met Mirjam!

In ons nieuwe huis staat de trap middenin de woning. Het is het eerste dat je ziet als je bij ons binnenstapt. We hadden twee opties: of we zorgen ervoor dat de trap helemaal opgaat in het interieur. Of we maken er een blikvanger van. Die keuze was snel gemaakt. Want bij ons thuis vind ik dat het best een beetje mag knallen. Een roze trap was mijn wens. En het liefst in mijn favoriete roze tint.

In ons vorige huis schilderde ik onze veranda al met de Flexa mengkleur D2.10.70. Dat beviel zo goed dat we met de restanten de voordeur onder handen namen. Ik vind dit een mooie frisse tint. Een mix tussen oud roze en peach. Deze kleur zou de basis vormen van ons nieuwe interieur. Te beginnen bij de trap.

Simpele traprenovatie

Voor situatie trap - Eikenhouten overzettreden

Omdat de vorige bewoners de trap helemaal hadden bekleed met grijs hoogpolig tapijt, moest dat er eerst af. Dat was een beste klus en de lijmresten kregen we er niet gemakkelijk af. Samen met onze timmerman besloten we om de lijmresten te laten zitten en er overzettreden op vast te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de lijm niet meer zichtbaar is, maar het dempt geluiden ook beter en de dikkere treden geven de trap iets meer body. Voor onze traprenovatie hebben we gekozen voor mooie eikenhouten overzettreden. Met lichtgrijze anti-slip strips ertussen, die weer mooi passen bij de ijzeren trapleuningen die we maakten van oude steigerbuizen.

Om de trap roze te verven gebruik ik speciale verf, namelijk Flexa Mooi Makkelijk Vloeren & Trappen. Met deze verfsoort hoef je niet eerst te gronden. Wel is het belangrijk de ondergrond goed schoon- en vetvrij te maken en daarna goed op te schuren. Vervolgens heb ik de trap voorzien van drie lagen Mooi Makkelijk trapverf. De verf droogt vrij snel, dus werkte ik van boven naar beneden en zorgde ik ervoor dat er een hele dag niet op gelopen werd. De dagen erna moest de verf goed uitharden, dus mocht er alleen op gelopen worden als het echt nodig was en dan alleen op sokken.

Mooi Makkelijk Vloeren & Trappen

Flexa Mooi Makkelijk trapverf

De verf van Flexa Mooi Makkelijk Vloeren & Trappen heeft een iets ruwe structuur, zodat de traptreden al gelijk een anti-slip laagje krijgen. Toch hebben wij er voor gekozen om ook een extra anti-slip strip in de treden te maken zodat vooral de kinderen veilig met sokken op de trap kunnen lopen zonder valpartijen. 

De roze draad in huis

Roze trap schilderen - Trap roze verven

Ook de zoldertrap werd onder handen genomen, zodat de kleur als een rode, of liever gezegd roze, draad door het huis loopt. De randjes schilderde ik eerst met een kwast, maar de lange oppervlakken en de spijlen verfde ik met een klein rollertje. Zo voorkom je druipers en verf je alles snel en mooi egaal. 

Plants on pink

Planten in het trapgat - Nepplant langs de trap

Deze roze tint vind ik erg mooi combineren met planten. Door ons hele trapgat zie je dan ook groen terug en de verzameling is nog lang niet compleet. De hangplanten op de overloop zijn echt. Overigens vervingen we de hangplanten al gauw voor varens die het beter doen met weinig licht. Maar in het trapgat koos ik voor kunstplanten, omdat hier te weinig direct daglicht komt. 

Decoratie langs de trap

Fotocollage trap - Accessoires trapgat

De fotocollage langs de trap is modulair en wil ik in de loop van de tijd uitbreiden. De punch needle cirkels bij de trap naar zolder mocht ik voor een klein prijsje overnemen van een vriendin. 

Nog meer roze

Planten in het trapgat - Nepplant langs de trap

De vrolijk gekleurde trap is het startsein voor nog meer roze in huis! Het wachten is op de roze voordeur en de roze garagedeuren die over twee maanden geleverd worden in exact dezelfde kleur als onze trap. Ik kan niet wachten!

De kracht van kleur

Voor foto traprenovatie - Na foto traprenovatie

Tot slot nog een voor en na foto om te laten zien wat de kracht van kleur eigenlijk is. Zou jij ook voor zo’n statement in je woonkamer durven te gaan?

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.