Make-over van de kledingkamer met de Flexa Kleurentrends 2022 waarbij de kledingkast de kleur Bright Skies™ heeft gekregen

Een frisse make-over met Bright Skies™ in de kledingkamer

Kleurvriend Marij heeft haar eigen blog My Attic. Regelmatig gaat Marij aan de slag met Flexa. De stijl van Marij is eclectisch, modern, retro en kleurrijk. Klaar voor Kleur met Marij!

Na de ontzettend leuke dag rondom de lancering van de Flexa Kleur van het Jaar 2022, kan ik niet wachten om Bright Skies™ zelf toe te passen in huis! Bright Skies™ is een kleur die erg goed bij mij en mijn interieur past, ik ben namelijk gek op pasteltinten. Ik kies ervoor om het mooie Studio Palet te gebruiken voor de make-over van onze kledingkamer!

 

Rust creëren met zachte pasteltinten

Kleuren kiezen en een moodboard maken met behulp van Flexa Kleurtesters van de trendkleuren voor 2022

Onze kledingkamer is niet zo heel groot en de ruimte kan al snel onrustig en rommelig aanvoelen door kleding, schoenen en andere rondslingerende spullen. Ik wil dus meer rust creëren in deze kamer zonder dat het een saaie of kleurloze ruimte wordt. De kleuren uit het Studio Palet (waaronder de Kleur van het Jaar Bright Skies™) lenen zich hier perfect voor! Het zijn zachte en warme tinten die elkaar heel mooi aanvullen. Ik laat me inspireren door de prachtige beelden uit het Flexa ColourFutures™ 2022 boek en maak grote kleurstalen met verschillende kleurtesters. Nadat ik een aantal stalen op verschillende plekken in de ruimte heb gehangen, kies ik de kleuren uit die het beste tot hun recht komen.

 

Sandy Steps voor een rustige basis

De muurschildering en alle witten muren worden overgeschilderd in de kleur Sandy Steps

Om de ruimte een rustige basis te geven, schilder ik alle wanden, maar ook het plafond, het schuine dak en zelfs de verwarming in de kleur Sandy Steps. Een subtiele tint die de ruimte een warmere uitstraling geeft. Ook de muurschildering verdwijnt onder de nieuwe laag verf! Maar, hier is iets anders moois voor in de plaats gekomen! Ik geef alles twee lagen verf voor een optimaal kleurresultaat. De verwarming schilder ik met dezelfde lak die ik ook voor de houten balken heb gebruikt. Het is wel verstandig om een verwarming eerst goed schoon te maken, licht op te schuren en voor te behandelen met een universele grondverf voordat je hem in de lak zet.

 

Een nieuwe muurschildering 

Een organische vorm op de muur tekenen vanuit de losse pols.
Muurschildering met organische vormen in pasteltinten.

In plaats van de oude muurschildering maak ik een nieuwe variant op dezelfde muur. Ik teken vanuit de losse pols met een potlood een organische, vrije vorm op de muur. Denk niet al te lang na bij het maken van zo’n muurschildering met vrije vormen. Probeer het vooral op gevoel te doen. Er is geen goed of fout bij dit soort vormen. Ik schilder de rand van de vorm met een kwast en vul daarna het grote vlak in met een kleine roller. Ik kies hier voor de kleur Violet Vibe. De lijn van de vorm accentueer ik met de kleur Sweet Sunset.

 

Bright Skies op de kledingkast

Houten kledingkast geschilderd in de Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™
Houten kledingkast geschilderd in de Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™

Onze zelfgemaakte houten kledingkast krijgt een nieuwe look met de Flexa Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™. Het hout van de kast is door de jaren heen een beetje verkleurd door zonlicht en daarbij kan ik me voorstellen dat de kast ook erg mooi uitkomt in een kleur. In de praktijk blijkt dit ook zeker zo te zijn en geeft de kleur Bright Skies™ ook echt een flinke dosis frisheid aan de kamer!

 

Opbergers in een kleurtje

Kledingkamer met zachte pasteltinten, een muurschildering en kleurrijke decoratie met de kleuren uit het Studio Palet

Door al mijn accessoires, sieraden, make-up en andere prullen zoveel mogelijk te sorteren en op te bergen, komt er nog meer rust in deze ruimte. Ik gebruik hiervoor verschillende dozen en schilder er een aantal over met de kleuren uit het Studio Palet. Zo blijft er bovenop het leuke vintage kastje ruimte over voor mooie decoratie. De prachtige kimono die ik ooit kocht in Tokio komt nu ook zoveel beter tot zijn recht!

 

Zo goed als nieuw

Make-over van de kledingkamer met de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™
Make-over van de kledingkamer met de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™

De commode naast onze kledingkast is nog van mijn vader geweest en dus heel erg dierbaar. Deze krijgt een nieuwe laag verf met de kleur The Greenhouse 4 uit het Greenhouse Palet. Ik schuif met wat spullen zoals het stoeltje, het vloerkleed en de tafellamp die ik wegplukte uit andere ruimtes in huis. Verder is het vooral kleur dat deze kamer een nieuwe look geeft! Zo schilder ik naast de kartonnen dozen, ook een aantal vaasjes in een nieuwe kleur. Er komt dus weinig nieuws te pas bij deze make-over en toch voelt onze kledingkamer zo goed als nieuw!

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.