Kinderkamer met blauwe verf
De beste blauwe tinten voor in huis

Dit doet blauwe verf met jouw ruimte

Het verven van een muur kan nieuw leven in een ruimte blazen. Je kan gemakkelijk de hele uitstraling of het gevoel van zo’n ruimte veranderen, van rustgevend en uitnodigend, tot energiek en verbindend. Zoek je naar een nieuwe kleur? Denk dan eens aan de kleur blauw. Je kunt met deze kleur namelijk écht alle kanten op. In deze blog delen we alle tips en tricks als het gaat om blauwe verf.

Tips voor het kiezen van de juiste blauwe kleur


Een nieuwe kleur voor een ruimte kiezen is altijd spannend, vooral omdat er veel factoren bij komen kijken. Ga je voor koele of juist warme ondertonen? En verf je meerdere wanden, of kies je juist voor één statement muur?

Hieronder gaan we in op verschillende tips bij het kiezen van de juiste blauwe kleur. 

Koel blauw en warm bruin gecombineerd in de woonkamer

1. Gebruik blauw om rust te creëren


Als we kijken naar stress verminderende kleuren, dan staat blauw al gauw bovenaan. Het is bewezen dat blauw een kalmerend effect heeft en daarom is deze kleur super geschikt om rust in een ruimte te creëren. Gebruik deze kleur dus vooral in een slaapkamer of bijvoorbeeld in een thuis kantoor

Blauw geeft ruimte in een interieur

2. Laat jouw kamer groter lijken met blauwe verf


Vooral bij kleinere ruimtes is het fijn om deze groter te laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Een goede kleur hiervoor is blauw. Blauwtinten zorgen er namelijk voor dat een ruimte groter eruit komt te zien. Kies er bij kleinere ruimtes dus vooral voor om één of meerdere muren in een blauwe tint te verven.

Blauw in de keuken met hout werkt goed

5 x Populaire Flexa blauwtinten


Ook blauw is in veel verschillende tinten en nuances te vinden. Je kan er alle kanten mee op! We zetten hieronder graag onze 5 meest populaire kleuren blauwe verf op een rijtje. Wie weet inspireert het je!

 

Bright Skies™ – Flexa Kleur van het Jaar 2022


Een strakblauwe lucht op een zonnige dag, deze kleur doet zijn naam eer aan. Een lichtblauwe, frisse kleur die een ruimte een fris en luchtig uiterlijk geeft. Met Bright Skies breng je maximaal licht in een kamer. Daarnaast is het een perfecte kleur voor op het plafond.

Bright Skies in de woonkamer

Summer Splash – Flexa Creations


Summer Splash
is een échte speelse kleur blauw. Deze kleur is creatief en vrolijk en past goed in een bohemian interieur. Ga je voor meerdere kleuren in één ruimte? Combineer de kleur dan bijvoorbeeld met Celadon Mint.

Blauw en groen gecombineerd in de woonkamer

Denim Drift – Flexa Kleur van het Jaar 2017


Deze grijsblauwe kleur heeft direct een kalmerend effect in een ruimte en is prachtig te combineren met witte en houten elementen. Denim Drift komt goed tot zijn recht in verschillende ruimtes, waaronder bijvoorbeeld de keuken of eetkamer. Daarnaast is Denim Drift een stoere kleur, zeker in combinatie met donkere kleuren.

Blauw gecombineerd met een witte keuken

Puur Oceaan – Flexa Mengkleuren


Gaan we richting de donkerdere tinten blauw, dan komen we uit bij Puur Oceaan. Net als de oceaan is dit een diepe en intense kleur en geeft het een ruimte een rijk en rustgevend uiterlijk. Je combineert de kleur moeiteloos met elementen met veel textuur.

De hotellook met blauw in de slaapkamer

Royal Blue – Flexa Creations


Gaan we nog een stapje donkerder, dan komen we terecht bij Royal Blue. Deze diepe en sfeervolle kleur geeft ondanks zijn koele neutrale ondertonen een warme sfeer aan een ruimte. Combineer de kleur met witte elementen voor een prachtig contrast. Zeker in oudere panden komt deze kleur helemaal tot zijn recht. Deze kleur is ook goed toe te passen op kozijnen en deuren.

Werkhoek inspiratie

Blauwe verf eerst uitproberen


Benieuwd hoe ons assortiment aan blauwe verf in jouw ruimte tot zijn recht komt? Probeer dan onze Flexa Kleurtester! Op deze manier probeer je de kleur direct uit op jouw muur of wanden, voordat je deze volledig verft. Natuurlijk kun je ook kiezen voor onze Flexa Visualizer App of onze Flexa ColorSwiper.

Kleuren testen met de Flexa Kleurtester
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.