De logeerkamer na de kleur make-over met Bright Skies™

Sfeer in de logeerkamer met Bright Skies™

Kleurvriend Mindy heeft haar eigen blog Mindy Schroor. Regelmatig gaat Mindy aan de slag met Flexa. De stijl van Mindy is kleurrijk, eclectisch en eigen. Klaar voor Kleur met Mindy!

Als Flexa Kleurvriend keek er ik enorm naar uit om aan de slag te gaan met de nieuwe Kleur van het Jaar Bright Skies™. Omdat wij zelf ons huis net hebben verkocht, zagen mijn schoonouders hun kans schoon en vroegen mij of ik sfeer kon brengen in hun logeerkamer. Een blank canvas waar ik me helemaal uit mocht leven.

Bright Skies™ als uitgangspunt voor de logeerkamer

De logeerkamer is vaak een sfeerloze saaie ruimte

Vaak zie je dat een logeerkamer erg basic wordt gehouden. Dit kan een kil en sfeerloos effect hebben en dat terwijl je gasten toch graag een welkom gevoel wilt geven. De kleur Bright Skies™ is een mooie frisse blauw die makkelijk combineert met tal van andere kleuren. Het eerste waar ik aan dacht bij het zien van deze kleur was een frisse start en mogelijkheden. Er gingen dan ook gelijk allerlei ideeën door mijn hoofd voor de logeerkamer. Omdat er vaak niet zoveel spullen op de logeerkamer staan, wil ik wat levendigheid brengen met verschillende kleuren en vormen. Samen met de Kleur van het Jaar presenteert Flexa ook elk jaar vier verschillende kleurpaletten. Ideaal omdat elk pallet zijn eigen sfeer uitstraalt.

Het plan en de gekozen kleuren

De gekozen kleuren en het plan voor de logeerkamer

Om sfeer en gezelligheid in de logeerkamer te brengen, wil ik een rustige, warme basis neerzetten met één statement muur. Mijn keuze viel op een aantal kleuren uit het Studio palet, een mooi rustgevend pallet met warme tinten. Als basis besluit ik om voor Sandy Steps te gaan. Dit is een mooie zachte zandkleur die gelijk in de ruimte veel warmte brengt. Een mooie tegenhanger voor het frisse van Bright Skies™. Daarnaast kies ik nog voor de warm roze kleur Sweet Sunset. Deze spreekt mij als roze liefhebber natuurlijk gelijk heel erg aan! Als stoere tegenhanger voeg ik hier ook nog Taupe Twist aan toe, een mooie donkere, vergrijsde taupe kleur.

Aan de slag

Mindy aan de slag op de logeerkamer

Alle wanden in de logeerkamer zijn nog volledig wit. Een echt blank canvas dus! Om te beginnen geef ik drie wanden de kleur Sandy Steps. Dit zorgt meteen voor meer sfeer en warmte. De wand achter het bed moet een echte eyecatcher worden om voor wat levendigheid in de kamer te zorgen. Ik maak een schuine vlakverdeling met afplaktape en schilder het onderste gedeelte met Sandy Steps en het bovenste met Brights Skies™. De afplaktape zorgt voor een witte scheidingslijn wat de vorm extra benadrukt. Daarnaast wil ik met de andere kleuren graag wat cirkels toevoegen in het bovenste gedeelte.

Tip: Voor het maken van de cirkels maak ik gebruik van voorhanden liggende ronde vormen zoals borden en placemats. Deze gebruik ik als mal, met een potlood teken ik erlangs en vervolgens schilder ik het in met de verschillende kleuren.

Het resultaat

De logeerkamer voor en na de makeover met Bright Skies™

Als alle verf droog is, kan het logeerbed weer terug. Hoewel ik hierbij ook wat extra accessoires heb toegevoegd, kun je duidelijk zien wat kleur doet met een ruimte. Helemaal als je gebruik maakt van verschillende kleuren op één wand, dan wordt een ruimte gelijk een stuk levendiger. De logeerkamer heeft met Bright Skies™ en de andere kleuren uit het Studio palet veel meer sfeer gekregen en zorgt zo voor een warm welkom voor de gasten van mijn schoonouders. Mijn schoonouders geven ook gelijk aan dat er nog wel wat witte kamers zijn die kleur kunnen gebruiken. Wie weet ga ik er nog eens aan de slag.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.