Klassieke hal krijgt kleur én bescherming

Kleurvriend Theo-Bert Pot heeft zijn eigen blog The Nice Stuff Collector. Regelmatig gaat Theo-Bert aan de slag met Flexa. De stijl van Theo-Bert is kleurrijk, klassiek/modern en is altijd op zoek naar experiment en durf. Klaar voor Kleur met Theo-Bert!


 

Ik vraag aan veel opdrachtgevers bij wie ik thuis kom voor interieuradvies: ben jij klaar voor kleur? Want muren in huis zijn helaas vaak nog te wit naar mijn idee. Een aantal jaren geleden zijn mijn broer Jacob, schoonzus Ralle met de kids verhuist naar een mooie jaren 30 woning in Naarden. Alle ruimtes zijn beneden geschilderd in rustige kleurtonen. Maar sinds vorig jaar begon, met name bij mijn schoonzus, toch de behoefte te komen aan meer kleur op de muren. En daar ben ik natuurlijk een groot voorstander van zoals je weet. Ook zijn ze er inmiddels achter gekomen dat met drie jonge kids de muren sneller beschadigen of gauw vies worden. Kijk, toen pakte ik meteen mijn kans om voor deze blog hun huis nog net wat meer kleur te geven en gebruik te maken van een praktische muurverf. Een muurverf die beschermt, goed reinigbaar is en een mooie matte uitstraling heeft. Easy met Flexa Easycare!

Wat gaan we doen?

Huis van mijn broer Jacob, schoonzus Ralle en de kids

Ik ga dus aan de slag met de nieuwe verflijn Flexa Easycare Muren. Deze verf is ideaal want wanneer de kids thuiskomen van spelen met natte of vieze jassen en een voetbal onder de modder binnen stuitert, dan is de kans op vieze muren groot. Geen probleem met deze muurverf. Mijn idee voor deze blog naar mijn broer en schoonzus: jullie krijgen beschermde muren, maar dan krijg ik carte-blanche om me uit te leven met kleur voor de hal. Het was direct een deal!

Hoe kies je kleuren uit?

Flexa Easycare muurverf en de drie gekozen verfkleuren

Kijk goed naar de ruimte en je eigen behoefte, welke kleurtonen vind je mooi en welke vind je minder mooi doordat ze bijvoorbeeld te koud of juist te oriëntaals zijn. Maar kijk ook eens naar de kleur van je vloer. Heb je bijvoorbeeld een grijze gietvloer dan is een warme kleur een goede match. Dit compenseert namelijk het harde materiaal van de gietvloer.

In het geval van Jacob en Ralle is dat zij een mooie houten vloer hebben, maar in de loop van de tijd wordt deze steeds iets geler van kleur. Dan vind ik het mooi om optisch de gele kleur minder accent te geven door te kiezen voor een kleur die iets koeler is. Daarom heb ik gekozen voor een donkerblauw (100% Oceaan) die de hoofdrol speelt in de hal en deze vul ik aan met een mooie warme grijs (Authentic Grey) met iets wat groen in de kleur. Daarbij heb ik ook een voorstel gemaakt om het voorhalletje aan te pakken. De vloer en een gedeelte van de muur is graniet en marmer. Hierdoor kies ik juist een wat warmere aubergine kleur (Midden Aubergine). Zo ontstaat er balans in de totale hal.

TIP: Kom je er nu toch niet uit? Gebruik dan de Flexa Visualizer App waarbij je meteen via je telefoon of tablet de muur kan invullen met de door jou gekozen kleur. Je krijgt dan een idee van hoe de kleur gaat staan.

Aan de slag

Situatie voor de make-over
Situatie voor de make-over
Afplakken van de randen

Het voorwerk kost altijd even tijd bij het schilderen van muren, maar doe het wel. Plak alle randjes en plafond af waar dit nodig is. Na het afplakken kun je namelijk meteen aan de slag door de randen met een kwast en een kleine roller te schilderen. Daarna vul je met een grote roller de rest van de muur in. Vergeet niet dat je deze twee keer dient te rollen om de gewenste kleur te krijgen én de voordelen van Flexa Easycare te ervaren. Wil je niet afplakken? Verf dan gewoon het plafond mee zoals wij in de voorhal gaan doen. Scheelt afplakken en geeft vooral een heel tof effect!

Flexa Easycare

Afplakken en eerst schilderen we de randen
De rest van de muren invullen
Schuren en schilderen van de spiegellijst in dezelfde kleur blauw als de muren

Herken jij het ook dat je vlekken lastig van de muren af krijgt, denk aan etensresten of vuil van buiten? Met Flexa Easycare muurverf kun je eenvoudig de vlekken weghalen. Deze verf is sterker waardoor er minder beschadigingen voorkomen. De muurverf heeft een mooie matte uitstraling en is zeer goed reinigbaar. Weet je hoe dat komt? Flexa heeft een vlekwerende technologie bedacht, Stain Resist Technology. Daarmee blijft de verf goed reinigbaar en is kleurvast. In de hal van mijn broer wordt echt geleefd met mijn drie neefjes en vriendjes die langskomen. Dit maakt het leven toch net weer wat makkelijker en de hal blijft mooi.

Tip: Doe de 1e maand na het schilderen nog even rustig aan omdat de verf echt goed werkt na één maand.

Het resultaat

Resultaat na een dag schilderen van de hal
Resultaat na een dag schilderen van de hal

Nadat we alle muren tweemaal hebben geschilderd, is de hal echt klaar! Je ziet nu hoe de kleuren met elkaar combineren en dat het juist heel mooi kan zijn om in een kleinere ruimte als een hal toch te kiezen voor meerdere kleuren. De donkerblauwe kleur (100% Oceaan) geeft wat meer koelte aan de iets gelere houten vloer en de warmte wordt meteen weer opgepakt door de diepe grijs-groene kleur (Authentic Grey) naast de trap voor een fijne kleurbalans. Tja… en met drie jongens en mijn broer in huis wilde ik de kleur Midden Aubergine mijn schoonzus natuurlijk niet onthouden. Met al dat testosteron in huis even wat vrouwelijkheid erbij met deze prachtige kleur. Een mooi contrast met de harde marmeren lambrisering en meteen ook een tikje eigenwijs en klassiek. Kleur geeft sfeer!

Resultaat van de hal
Resultaat van de hal

TIP: Kies bij kleine ruimtes, zoals het voorhalletje bij mijn broer, juist voor een uitgesproken kleur en verf naast de muren ook het plafond mee. Een beetje durven maar je creëert er rust mee en het is perfect voor zo’n kleine ruimte waar je kort bent.

Bekijk de korte video van deze klus

Resultaat van de hal

Eigenlijk vind ik het heel spannend om aan mijn familie kleuradvies te geven, dat is zo dichtbij. Maar uiteindelijk is het super leuk om te horen dat ze enthousiast zijn! Wil je nu zien hoe we deze make-over in één dag hebben gefixt? Kijk dan naar de video die ik maakte van deze dag. De video is te zien op mijn instagram TV.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.