Blogger - Wimke -  Flexa - Kleur van het Jaar - Bright Skies™

Een kleurrijke tienerkamer met Bright Skies™

Kleurvriend Wimke heeft haar eigen blog wimke.nl. Regelmatig gaat Wimke aan de slag met Flexa. De stijl van Wimke is fris, Scandinavisch en vrouwelijk. Klaar voor Kleur met Wimke!

Het opknappen van de meidenkamers is altijd zo leuk om te doen! Ze kiezen zelf de kleuren en ik ga ermee aan de slag. Dit keer mocht Madee het kleurenpalet uitkiezen met de Kleur van het Jaar Bright Skies™ in de hoofdrol! 

Vooraf

Sorry, no results found for this specific project. Feel free to restart, or use the filters on our product listing page instead.

voor situatie - wimke - blogger - kleur van het jaar - bright skies™
voor situatie - wimke - blogger - kleur van het jaar - bright skies™

De eerste keer dat ik de lichtblauwe kleur in het interieur tegenkwam, was tijdens onze zomervakantie in Denemarken. De Scandinavische woonbladen lieten daar al zien dat lichtblauw een rustgevende en frisse kleur is om in huis toe te passen. Dat de Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies™, een frisse lichtblauwe kleur, is geworden, verbaast mij dan ook niet. En ik moet zeggen, ik word er heel blij van. Hij past bij ons in huis en nog beter in de tienerkamer van Madee. 

Bright Skies™ en het kleurenpalet

moodboard - wimke - blogger - Kleur van het Jaar - Bright Skies™ -  tienerkamer

We kozen kleuren uit het Studio-palet. Rustige kleuren die samen een prachtig geheel vormen. Sweet Sunset, Poetic PinkPositive Blush en natuurlijk Bright Skies™. Onze inspiratie? Die haalden we uit het hoeslaken van Madee haar bed, blauw met roze en oranje bloemetjes.

Aan de slag met kleur

Flexa - blogger - Wimke - actie - verfklus - Kleur van het Jaar
Flexa - blogger - Wimke - actie - verfklus - Kleur van het Jaar

De muren van de slaapkamer van Madee hebben verschillende ondergronden. De ene wand heeft glasvliesbehang, maar de wand aan de andere kant heeft houten planken. Dat vraagt om andere verf. Ik bestelde Flexa Creations Muurverf extra mat voor het glasvliesbehang en voor op de planken wand bestelde ik Flexa Creations lak mat. Op de site van Flexa kun je heel gemakkelijk aangeven wat je gaat verven en welke ondergrond het heeft. Flexa zoekt daar de juiste producten bij.

Eenmaal de verfspullen in huis, ging ik aan de slag. De linkerwand en de wand bij het raam kregen een lage lambrisering van Sweet Sunset, daarboven een dunne baan Positive Blush en de bovenkant in de zachtroze kleur Poetic Pink.

Tip: begin met afplakken van de boven en onderkant. Verf de bovenkant tot de afplaktape met een (kleine of grote)  muurvachtroller. Verf meteen de onderkant (Sweet Sunset) ook tot de afplaktape. Verf twee lagen voor het mooiste kleurresultaat. Wanneer je klaar bent, trek je (wanneer de verf nog nat is) de tape eraf. Laat de verf drogen. Plak nu de smalle baan voor het middenstuk af. Gebruik voor het meest strakke en snelle resultaat een laser. Zonder laser lukt ook prima als je alles met een rolmaat uitmeet, dat heb ik ook gedaan. Rol de middenbaan ook twee keer met een kleine vachtroller. Als laatst verfde ik de plankenwand in de kleur Bright Skies™. En wat een gaaf effect geeft dat! De slaapkamer krijgt meteen een flinke kleurboost. Prachtig!

De inrichting

blogger - wimke - inrichten - tienerkamer - kleur van het jaar - bright skies
blogger - wimke - inrichten - tienerkamer - kleur van het jaar - bright skies
blogger - wimke - inrichten - tienerkamer - kleur van het jaar - bright skies

Het leukste werk kan beginnen: inrichten en stylen! Met restjes verf in de kleuren Bright Skies™ en Positive Blush schilderde ik de opbergmanden en -dozen. Zo komen alle kleuren terug in de kamer. De indeling van de kamer gooide ik ook om, waardoor de kamer groter lijkt. En door alle kleuren bij elkaar is het mooi één geheel geworden. Madee is blij met haar nieuwe kamer en ik ook! 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.