Blogger - Wimke -  Flexa - Easycare - keuken

Witte keuken wordt sfeervolle vlekvrije keuken

Kleurvriend Wimke heeft haar eigen blog wimke.nl. Regelmatig gaat Wimke aan de slag met Flexa. De stijl van Wimke is fris, Scandinavisch en vrouwelijk. Klaar voor Kleur met Wimke!

Vier jaar geleden kregen we onze nieuwe keuken. Deze heeft een hagelwitte basis. We wisten toen nog niet welke kleuren we wilden gebruiken. Nu is het moment aangebroken om de witte muur boven de keukenplanken te verven met een kleur. Dat doe ik met een verf die ook nog eens vuilafstotend en schrobbaar is. Een ideale combinatie in de keuken! De keuken kreeg de kleur Worthy Clay, een naturel grijs tint die goed samengaat met de rest van ons interieur. 

 

Een kleurkeuze maken 

moodboard - wimke - blogger - easycare - vooraf -  keuken

O jongens, het was wel even een drempel over hoor. Een witte keuken een kleur geven… Maar zoals dat gaat met witte keukens, op wit zie je alles, spetters van tomatensaus, vetvlekken van het pannenkoeken bakken of een spinazie smoothie. Daarnaast is wit niet bepaald een sfeermaker. Ik wilde een kleurkeuze maken die bij de keuken past maar ook bij de rest van het huis. Zoals je in mijn blog over ‘weg met de witte muren’ hebt kunnen lezen, hebben de rest van de muren in huis ook een kleur. Op de lange wand zit de kleur Gentle Stone en op de wand aan de andere kant zit Pink Nudity. De roze gordijnen zijn inmiddels vervangen door linnen beige gordijnen. Ik maakte een moodboard met de kleuren en materialen die terugkomen in de keuken, zoals de linnen gordijnen, het roze servies en schalen van hout. De keus is gevallen op de kleur Worthy Clay uit het Flexa Kleurentrends Trust palet 2021 waar ook de Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground in zit. Het is een lichtgrijze naturel tint die niet overheerst maar wel meer gezelligheid in de keuken creëert. Het fijne van de Easycare keukenlijn is dat hij in alle Flexa mengkleuren te verkrijgen is. 

 

Worthy Clay in de keuken 

Worthy clay - Keuken - Flexa - Easycare

Een goede voorbereiding is het halve werk! Alle spulletjes haalde ik van de planken en het aanrecht. Ik stofte de planken en muren af en maakte meteen de hele keuken schoon. Ik kon beginnen! De keuken plakte ik strak af en verfde in twee lagen de muren boven de keukenplanken in de grijze klei kleur. 

 

Mooi Makkelijk op de afzuigkap

Mooi makkelijk - worthy clay - Flexa - blogger - Wimke -afzuigkap

Zoals je ziet heeft onze afzuigkap een houten ombouw. Deze heeft een aparte behandeling gehad. Toen de muren klaar en droog waren heb ik de afzuigkap licht opgeschuurd en ontvet met Alabastine Verfreiniger. Met een kleine vachtroller heb ik met Flexa Mooi Makkelijk deuren en kozijnen in de kleur Worthy Clay de afzuigkap geverfd. Laat de verf na 1 laag minimaal zes uur drogen, zodat je nog een keer licht kunt schuren, ontvetten en een tweede laag aan kunt brengen. 

 


En inrichten!

blogger - wimke - inrichten - keuken - easycare

Ik ben superblij met het eindresultaat! Mijn witte minimalistische keuken heeft kleur! En niet alleen op de muren, ik durf ook te combineren met kleuren. De gekleurde koffiekopjes mogen weer gezien worden en hoe gezellig zijn bloemen in de keuken! Durf jij ook je witte keuken een kleur te geven?

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.