img1

Blog #2 - Krijtverf op de muur in de slaapkamer

Blogger Marij van My Attic maakt voor Flexa een serie blogs over verfkleuren en verfklussen die hot zijn. Met het advies en de handige tools van Flexa komt Marij tot prachtige make-overs van kamers en meubeltjes. Stap voor stap neemt ze je mee door de klus en weet jij ook hoe je aan de slag kunt met verf en kleur. Laat je inspireren door haar tweede blog: een slaapkamer make-over met Pure by Flexa krijtverf!


 

Krijtverf met veeg effect
Zoals ik jullie in mijn vorige blog al vertelde, zal ik de komende tijd verschillende projecten delen op het gebied van krijtverf in samenwerking met Flexa. In mijn eerste blog over krijtverf gaf ik een vintage kastje een makeover met krijtverf, hier zie je hoe ik dat deed! Deze keer paste ik krijtverf op de muur toe in de slaapkamer van illustrator Karlijn van de Wier. Karlijn maakt prachtige illustraties en muurtekeningen en geeft regelmatig workshops. Ik ben Karlijn al een aantal keer tegengekomen op leuke blogger events en de laatste keer dat ik haar sprak vertelde ze mij over haar "struggles" met het kiezen van kleur voor haar interieur. Daarom leek het me erg leuk om eens bij haar aan de slag te gaan!

img2

STAP 1: moodboard
Ik stuurde Karlijn een ruime selectie van de kleurstalen van Pure by Flexa ColorLab toe en via de telefoon en mail bespraken we onze plannen. Ik maakte een moodboard en vanuit daar kwamen we tot een erg fijn kleurenpalet. De verf kon besteld worden en in de tussentijd ging Karlijn al aan de slag met het witten van de muur achter het bed, het hoofdbord en het vernieuwen van haar eigen muurtekening op de linkermuur in de slaapkamer. Ook werden er al wat kleine meubeltjes voorbereid om later in een nieuwe kleur te worden geschilderd. Heel fijn zo'n goede voorbereiding!

img3

STAP 2: Visualizer
Op de afgesproken datum dat ik aan de slag zou gaan bij Karlijn kwam ik helaas met pech langs de weg te staan (grrr) en moesten we het een weekje uitstellen. Poging twee ging gelukkig zonder pech en ik kwam veilig aan in Tilburg waar Karlijn woont samen met haar vriend. Tot mijn blijdschap was de slaapkamer een soort wit canvas geworden zodat we vrij snel van start konden! Als eerst was de muur achter het bed aan de beurt. Om zeker te zijn van de kleurkeuze probeerden we "Suave Aqua" eerst uit op de muur met de Flexa Visualizer App. Met deze app kun je met 1 tik op het scherm als het ware een muur inkleuren. Zo kun je net zo lang experimenteren tot je een kleur hebt gevonden die je aanspreekt.

img4

Verrassend kleurenpalet
Het kleurenpalet waar we op uit zijn gekomen vind ik heel mooi en verrassend! De Suave Aqua kozen we voor de muur achter het bed, de Suave River voor het houten hoofdbord en de overige vier accentkleuren zouden terugkomen in kleine meubels en accessoires. Al deze kleuren komen uit het Pure by Flexa ColorLab palet (in deze blogpost zie je hoe ik mijn hal aan pakte met deze lijn) en kun je vinden bij de verfspeciaalzaak. Via deze link vind je een verkooppunt bij jou in de buurt, vergeet niet om de filter "Pure by Flexa winkels" aan te zetten.

img4

STAP 3: verf verdunnen
Om een effect met krijtverf op de muur te krijgen dien je de verf eerst te verdunnen met water. Je verdunt de verf met minimaal 20% en maximaal 70% water. Hoe meer je de krijtverf verdunt, hoe transparanter deze op de muur wordt. Hoe transparanter de verf, des te duidelijker je het effect zal gaan zien op de muur. Ik koos ervoor om de verf te verdunnen met 30% water, hiermee zorg je dat het effect op de muur subtiel zichtbaar is. Bij 2,5 liter verf verdun je het dus met 1 liter water. Ik deed de krijtverf in een ruime emmer en goot hier steeds wat water bij om het vervolgens goed te roeren. Roer net zolang tot het water en de verf volledig met elkaar zijn vermengt en giet dit in een verfbak.

img4

STAP 4: veegeffect
Voor een veeg effect op de muur kun je een blokkwast, een oude doek of een grote spons gebruiken. Hetgeen waarmee je de verf op de muur aanbrengt zal voor een groot deel invloed hebben op het resultaat. Ik koos ervoor om een blokkwast te gebruiken. Plak eerst de andere muren, het plafond en de vloer af. Doop de blokkwast in de verdunde verf en breng dit met vegende bewegingen aan op de muur. Bedenk vooraf of je kiest voor horizontale of verticale vegen of dat je werkt in bogen. Je hoeft in dit geval dus niet netjes te verven, het effect wordt juist versterkt door de verschillende richtingen die je opgaat met de kwast. Bij het aanbrengen van krijtverf is het beter om in 1 keer door te werken en dit door 1 persoon te laten doen. Anders krijg je een verschil in techniek op de muur te zien. Vind je de verf op de muur te transparant? Ga er dan nog eens overheen met dezelfde verdunde krijtverf.

img4

STAP 5: meubels & accessoires in een kleur
Het hoofdbord kreeg de kleur "Suave River" met een mooie matte look. Daarnaast kreeg het vintage theekastje van Karlijn de warme kleur "Lush Savanna" en een oud krukje de kleur "Lush Plum". De kleur "Mild Plum" kwam terug op een terracotta bloempot en tenslotte schilderden we een aantal kartonnen dozen in het volledige kleurenpalet. Dit is overigens een voordelige en makkelijke manier om bepaalde kleuren in je interieur terug te laten komen. Schilder een aantal eenvoudige kartonnen dozen (deze zijn van Ikea) of bloempotten in de kleuren die je bijvoorbeeld hebt gebruikt op de muur of op een meubel, en laat deze gekleurde accessoires op verschillende plekken terugkomen.

img4

Kleur en eenheid in de slaapkamer
Het veeg effect met krijtverf op de muur is mooi subtiel geworden. Het geeft net even wat meer structuur aan de muur dan wanneer je hem volledig dekkend verft. Door de kleuren van het palet terug te laten komen in verschillende accessoires is er echt een eenheid gekomen in de ruimte! Het theekastje is prachtig geworden in de warme tint en het krukje geeft net even wat meer pit aan de ruimte. Natuurlijk konden een aantal planten niet ontbreken, naar mijn mening de perfecte styling props! De nieuwe muurtekening in grijs met bloemen patroon past erg mooi bij deze nieuwe slaapkamer omdat hij wat zachter van kleur en vorm is!

Bedankt Karlijn, dat ik jouw slaapkamer onder handen mocht nemen... Sweet dreams!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.

Fotografie: Marij Hessel

 

Wie is Marij?

Marij Hessel, stylist & blogger voor My Attic heeft een grote passie voor interieur en kleur. Met veel plezier maakt zij DIY projecten en knapt ze regelmatig vintage meubels op. Daarnaast heeft ze een geweldig gevoel voor styling en fotografie met een geheel eigen signatuur.  

Op haar zolder, vandaar ook de naam My Attic, is het allemaal begonnen. Hier vind je haar verzameling van vintage meubels en accessoires die zij gebruikt voor styling en verkoopt in haar webshop. Lees haar blogs en je raakt geïnspireerd. Met regelmaat gaat Marij samen met Flexa aan de slag om jou op het gebied van verf en kleur te inspireren. Meer weten over Marij? Neem eens een kijkje op haar website.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.