img1

Donkere kleurentrend voor een chique nieuwe woning

We onthullen onze beste kleurkeuzes, speciaal voor avontuurlijke mensen die gaan verhuizen en durven te kiezen voor donker.


 

"Nu ik eindelijk in mijn nieuwe huis ben ingetrokken, wil ik wel eens uit mijn comfortzone stappen en een hip kleurenschema proberen".

Uit ons recente onderzoek bleek dat 31% van de mensen die gaat verhuizen zich laten inspireren door mode- en stijltrends bij het inrichten van hun nieuwe woning.

Voor mensen die wel eens iets anders willen proberen op interieurgebied: donkere en sfeervolle tinten zijn momenteel erg in opkomst.

Als het over je huis gaat, dan vormen donkere tinten een eenvoudige en betaalbare manier om een stijlvolle uitstraling te geven aan je interieur. Ook in kleine mate werkt het goed, met name als je een prominente muur verft.

Bekijk welke modieuze kleuren wij hebben uitgekozen, en ontdek hoe Flexa je kan helpen bij deze look.

img1

1) Purperviolet

 

Levendig en stijlvol, deze rijke paarstint is veelzijdiger dan je zou denken. Een violetkleurige muur voegt direct een vleugje passie aan je interieur toe. Het is bovendien een geschikte kleur voor grotere ruimtes, zoals woonkamers. Combineer met complementaire kleuren als mosgroen, felgeel, of met bepaalde rood- of blauwtinten voor een oogverblindend effect.

Welke kleur? Puur LavendelPuur KrokusVol Tijm85% Bubbels

img1

2) Stormachtig grijs

 

Kiezen voor donkergrijs is een snelle manier om een ruimte een weelderige uitstraling te geven. Als recessieve kleur is grijs niet direct in het oog springend, een perfect alternatief dus voor wit of crème als neutrale achtergrond.

Welke kleur? Midden LavendelPuur Lavendel85% Aarde

img1

3) Dieprood

 

Een diepe chocoladeachtige roodtint zal een dramatische touch geven aan je nieuwe woning. Je kunt het dus het best in geringe mate gebruiken. Combineer in je interieur met frisse witte muren of wit houtwerk voor een romantische, stijlvolle uitstraling die perfect matcht met je slaapkamer.

Welke kleur? Puur BraamPuur Eiland85% Oceaan

img1

4) Tijdloos blauwgroen

 

Teal, dat blauw- en groentinten bevat, is een hele rustige kleur die je volop kunt gebruiken in je nieuwe huis. Maak de look compleet met mintgroen voor een rustgevend effect, of hou het uitdagend en combineer met mosterdgeel.

Welke kleur? 85% Oceaan100% ZandstrandVleugje Zee100% Eiland

img1

5) Smaragdgroen

 

Smaradgroen is een verbluffend mooie tint die van oudsher wordt geassocieerd met rijkdom en luxe. Het is nogal een blikvanger, combineer dus met neutrale tinten voor een elegant eetkamerinterieur. En als je zin hebt in iets geks, steek het dan af tegen zachte blauw- en goudtinten.

Welke kleur? 85% Eiland100% ZeeVol Kastanje

 

Supertip

Als je nog niet weet of je donkere tinten wilt gaan gebruiken, download dan onze Flexa Visualizer app voor je smartphone of tablet. Bekijk de muur die je wilt verven op je scherm, kies een tint uit het Flexa kleurenpalet en tik voor een eerste indruk van hoe je geverfde kamer eruit zal zien.

Test kleur thuis met de Flexa kleurtools

img1

Kleurtester

Een mini-verfroller met 30ml echte muurverf op kleur.

img1

Visualizer App

Experimenteer met kleur op je muur en deel je kleurideeën met familie of vrienden. Download nu de gratis App.

img1

Kleurstalen

Eenvoudiger kleur kiezen met onze grote kleurstalen in jouw favoriete kleuren.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.