Woonkamer met zachtroze muren en een grijze bank

Creëer jouw ideale plek met de Flexa Kleur van het Jaar 2024

In een hectische wereld willen we dat onze woning een plek is waar we ons volledig op ons gemak voelen. Ontdek hoe de Flexa Kleur van het Jaar 2024 en onze drie nieuwe kleurpaletten helpen bij het creëren van je speciale plek...

In de drukke en complexe wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om onze eigen plek te hebben waar we ons thuis voelen. Dat was het gevoel dat naar voren kwam bij onze brainstormsessie over toekomstige trends, toen internationale designexperts van gedachten wisselden over waar wij in de komende jaren in onze woningen behoefte aan hebben.

Deze gesprekken leidden tot een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2024: ‘Een plek waar je je thuis voelt’ en de kleur zelf, Sweet Embrace™. Rondom deze zachte en positieve tint hebben we drie eenvoudig te gebruiken kleurpaletten ontwikkeld: een warm, kalm en vrolijk kleurverhaal. Elke variant biedt een andere manier om een plek te creëren waar je je volledig thuis voelt.

Begin met een positieve basis

Sweet Embrace™ is een verfijnde en optimistische kleur, geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken. Het is een warme en praktische op zichzelf staande tint, maar tevens een geweldige basiskleur om met veel andere tinten te combineren. Het is subtiel en verfijnd en verandert van tint bij verschillende soorten licht. Het verwarmt op het noorden gerichte ruimtes en verzacht zonovergoten kamers.

Vazen met bloemen op een plank tegen een zachtroze muur

Maak je werkplek gezellig

We willen dat elk deel van ons huis vertrouwd en comfortabel aanvoelt. De wereldse aardetinten in ons warme kleurverhaal creëren de ideale achtergrond. Hier zijn roodoranje en Sweet Embrace™ voor een ombre-effect gebruikt dat je omarmt met zachtheid. Wil je dit? Bekijk onze handige stap-voor-stap video.

Een eetkamer waarvan de muren met roodoranje en zachtroze in een ombre effect zijn geschilderd.

Het creëren van een rustgevende keuken

Met de juiste kleuren kan zelfs een drukke keuken rustgevend aanvoelen. Ons kalme kleurverhaal is samengesteld met natuurlijke groen- en blauwtinten die een ruimte een rustige en soepele uitstraling geven. Hier zetten twee donkergroene tinten de toon en voegt Sweet Embrace™ warmte toe.

Een keuken met kastjes in bosgroen geschilderd en de muren boven de keukenkastjes in een lichter en helderder groen. De tegenoverliggende muur is zachtroze geschilderd.

Kies voor een vrolijke slaapkamer

Door het mengen van dromerige lila- en geeltinten creëert ons vrolijke kleurverhaal een plezierige en vriendelijke achtergrond, zonder een kamer te overheersen. Hier zorgt zacht oker met als achtergrond Sweet Embrace™, de Kleur van het Jaar 2024, voor wat extra warmte in het slaapgedeelte.

Een zachtroze geschilderde slaapkamer met een gele wand achter het bed.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.