Een tweekleurige muur maken

Wil je een kamer wat meer pit geven met een stijlvolle tweekleurige muur? Volg dan simpelweg ons zeven-stappenplan...

Verf kan een kamer echt transformeren. Met deze eenvoudige tweekleurige muur geef je het huis een sprankje kleur. Met je stijlvolle sfeer geef je elke kamer een gevoel van drama en diepte, en het resultaat zal zeker niet onderdoen voor die van menig interieurontwerper.

Maar ga nog niet meteen aan de slag! Bepaal eerst op welke hoogte je wilt overgaan naar de tweede kleur. Loopt de scheidingslijn op hoogte van een fotorail of stoelplank, dan doet dat al gauw danken aan klassieke elementen in een moderne uitvoering. Je kunt daarnaast ook al vooruitkijken naar de functie van de kamer en de scheidingslijn gebruiken als omlijsting voor een bed of bank. Dit geeft kamers een krachtig samenhangend effect.

Met dit stappenplan transformeer je moeiteloos je kamer:

Je hebt nodig:

• Eén blik verf van elke gekozen kleur

• Verfroller en -bak

• Potlood

• Rolmaat

• Touw

• Krijt

• Maskeertape

• Kwasten

  1. Kies je basiskleur.
  2. Heb je een aantal kleuren gekozen? Probeer ze dan eens uit met onze gebruiksvriendelijke Kleurtesters om zonder rommel de perfecte kleurencombinatie te vinden.
  3. Breng eerst de basiskleur aan. Wij hebben gekozen voor Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020. Zodra de verf helemaal droog is, kun je aan het tweekleurige effect beginnen.
  4. Meet met de rolmaat vanaf het plafond en markeer met enkele stippellijnen in potlood waar de scheiding moet komen. Wrijf vervolgens een stuk touw in met krijt. Trek het touw strak langs de muur door de uiteinden met maskeertape te bevestigen. Controleer of de het touw recht loopt en tik het tegen de muur aan om een krijtstreep aan te brengen.
  5. Breng onder de krijtstreep een strook maskeertape aan.   
  6. Breng de tweede verf aan. Voor een perfecte afwerking ga je maar nét over de rand van de maskeertape heen.
  7. Wacht totdat de verf nog een beetje vochtig is en verwijder dan de maskeertape. Je tweekleurige muur is af!

Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan eens naar de prachtige kleurencombinaties in deze kamers met tweekleurige muren.

Creëer een hippe, moderne woonkamer met een tweekleurige muur in roze en groen

 

In de coole, industriële woonkamer vormt een palet aan ongebruikelijke pasteltinten, waaronder zachtroze en Tranquil Dawn, onze Kleur van het Jaar 2020, samen een luchtige woonkamer met een inspirerend tweekleurig effect.

Van het hoge plafond en de stijlvol lage bank is slim gebruik gemaakt: in combinatie met de laag gescheiden muur zorgen deze voor een esthetische, ontspannen sfeer. De combinatie van strakke vormen, comfortabele zitoppervlakken, functionele metalen elementen en weelderig groen tovert deze ruimte om tot een ultra-relaxte, moderne woonkamer.

Welke kleuren?

BN.02.77
Tranquil Dawn

Combineer rustgevende kleuren op een tweekleurige muur voor een relaxte woonkamer

In deze lichte, luchtige woonkamer zorgen zacht groene paletten met daarin Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020, in rustgevende tweekleurige combinaties voor een ontspannen en hartelijke sfeer.

Doordat de kleurscheiding zich hoog op de muur bevindt, wordt de aandacht gevestigd op de hoogte van deze ruimte. Daarnaast wordt de ruimte gezelliger en menselijker, met meer nadruk op het comfortabele, moderne meubilair. Warme houtelementen en veel nonchalant neergelegde kussens en kleedjes maken deze rustgevende ruimte helemaal af.

Welke kleuren?

G4.05.81
F8.12.71
Tranquil Dawn

Combineer okergeel en groen op een tweekleurige muur voor een rustgevende woonkamer 

U kunt tweekleurige muren gebruiken om zelfs in de kleinste hoekjes een specifieke zone af te bakenen. Met de Kleur van het Jaar 2020, Tranquil Dawn, geef je ruimten een zekere luchtigheid, die je dan weer kunt aarden met een blok in de Kleur van het Jaar 2019, Spiced Honey. Met een dunne, lichtgrijze streep tussen de twee kleuren geef je het geheel een strakke afwerking.

Moderne meubels en gezellige accessoires vormen samen een huiselijk plekje om te lezen en rusten. De vele planten voegen bovendien een verkwikkende, natuurlijke noot toe.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
T5.03.76
E4.22.49

Creëer een ontspannende slaapkamer met een tweekleurige muur in blauw en groen

Met een tweekleurige muur bepaal je zelf welk deel van je kamer de aandacht trekt en welke boodschap de kamer uitstraalt. In deze ruimte zijn zowel het bovenste deel van de muren als het plafond geschilderd in de Kleur van het Jaar 2020, Tranquil Dawn. De in het oog springende rand in warm okergeel middenin de kamer benadrukt de overgang naar rustgevend grijsblauw. Dit tweekleurige effect voor slaapkamermuren trekt de aandacht naar de onderste helft van de kamer, met daarin het eenvoudige, houten bed. Zo bestaat er geen twijfel over de heilzame, ontspannende bestemming van deze kamer.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
E4.22.49
S0.10.50

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je slaapkamer? Ontdek hoe Tranquil Dawn met vier verschillende paletten kan worden gebruikt.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.