img1

Ga voor opvallend: kies voor donkere tinten

Experimenteren met donkere verfkleuren voegt diepte en karakter toe aan je nieuwe huis.

 

"Het betrekken van een nieuw huis heeft me gestimuleerd om gedurfder te zijn met mijn kleurenpalet. Maar ik vind het nog steeds eng om voor donkere tinten te kiezen".

In ons recente onderzoek beweert 33% van de mensen die verhuisd zijn dat ze graag heldere kleuren in hun nieuwe woning gebruiken. En 13% zegt dat ze hun muren zelfs zwart willen verven!

De keuze voor kleuren aan de donkere kant van het spectrum vormt een snelle en handige manier om een persoonlijke touch toe te voegen aan je nieuwe huis. Creëer een geraffineerd interieur zonder dat het veel geld kost.

Als het aankomt op het kopen van verf, dan deinzen velen van ons toch terug voor het gebruik van donkere tinten. Dit komt omdat we niet goed weten hoe we ze moeten gebruiken.

Hier ontkrachten we enkele populaire mythes en leggen we uit waarom je zou moeten kiezen voor de donkere kant van het kleurenspectrum:

img2

1) Maakt een kamer ruimtelijker

Het is heel begrijpelijk dat je aan wit denkt als je een kleine donkere kamer groter wilt laten lijken. We denken altijd dat donkere kleuren een kamer kleiner maken.

Echter zijn sommige donkere tinten - zoals diepe inktachtige blauwe kleuren - recessief. Dit wil zeggen dat ze diepte geven aan de kamer en zorgen voor een ruimtelijk gevoel.

Welke kleur? Puur Oceaan100% Oceaan

img2

2) Creëer een knus interieur

Kiezen voor een donker kleurenschema is een uitstekende manier om de kamer een warmere, intiemere uitstraling te geven.

Probeer eens rijke donkerrode tinten of chocoladekleurige tinten die de muren dichter naar je toe halen, waarmee je een grotere kamer dus gezelliger maakt.

Welke kleur? Iets Braam85% AuberginePuur Braam

img2

3) Ruimte creëren door een optische illusie

Houtwerk verven, zoals plinten en deurkozijnen, of hoekjes een donkere kleur geven is een slimme manier om de ruimte groter te doen lijken.

Diep koninklijk blauw ziet er helder en fris uit bij een lichtgekleurde muur, terwijl koffiekleurige tinten weer beter afsteken bij een neutraal palet.

Welke kleur? 85% GolvenVol LavendelVol Krokus

img2

4) Voeg een vleugje drama toe

Een donker krachtig kleurenschema voegt direct karakter en charme toe aan je nieuwe huis. Antraciet is een veelzijdige keuze die je bijna met alles kunt combineren.

Als je niet precies weet hoe je moet beginnen, download dan onze Flexa Visualizer app op je smartphone of tablet, dan krijg je hulp bij het nemen van een beslissing.

Houd de Visualizer app gericht op de muur die je wilt verven, kies een kleur uit het Flexa palet en tik om gelijk te zien hoe je kamer eruit zal zien.

Welke kleur? 85% LavendelVol Grafiet

Supertip

Als je besluit te kiezen voor donkere muren, neem dan licht gekleurde accessoires voor in je huis die goed uitkomen bij zachtere tinten.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.