img1

Tranquil Dawn geeft de slaapkamer van je kind een heel nieuwe look

Put inspiratie uit Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020, en pas je kinderkamer helemaal aan op jouw kind


 

Komt er gezinsuitbreiding aan? Ontdek hoe je Tranquil Dawn, de Flexa Kleur van het Jaar 2020, kunt gebruiken om je kinderkamer een bepaalde sfeer te geven. Hoe wij onze huizen vormgeven, wordt steeds belangrijker nu steeds meer mensen een zinvol leven nastreven en zich richten op wat het belangrijkst is. Voor elk wat wils: van levendige kleuren die je energie geven tot zachte pasteltinten die rust brengen.

1. Maak een moderne kinderkamer met Tranquil Dawn

 

Voor een moderne kinderkamer gebruik je een genderneutraal palet. Tranquil Dawn is mistig groen en doet denken aan de ochtendhemel. Tegen deze rustgevende achtergrond geniet je kleintje van een heerlijke nachtrust.

Schilder eens een uitgebreid raamkozijn in crème op de hoofdmuur. Deze zachte, naadloze look is tijdloos en groeit dus met je kind mee. Gebruik een duurzame verf, zodat je langer kunt genieten van felle en duurzame kleuren.

Voeg felle structuurhanglampen toe als speels element en geef het geheel wat charme met houten meubels.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
F8.12.71

2. Stimuleer de verbeelding van je kind met een felle kinderkamer

img2

Stimuleer de groei en verbeelding van je kind met prikkelende kleuren. Dit diep oranje raam is perfect voor speelse kinderen.

Deel de kamer in voor verschillende activiteiten met blokken in lichtere kleuren. Hemelblauw is perfect voor rustige verhaaltjes voor het slapengaan en Tranquil Dawn is ideaal voor een rustgevende commodehoek.

Leuk speelgoed op de vensterbank prikkelt de zintuigen.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
S1.16.68
C6.49.48

 

3. Met simpele tinten creëer je orde en rust in de kamer van je kind

img3

Creëer perspectief en een rustige sfeer in de kamer van je kind. Combineer een subtiel kleurenpalet met pastelgrijstinten voor een opgeruimde, eenvoudige look. Uit je creativiteit met een unieke twist: een tweekleurige muur. Probeer eens een donkere grijstint met blauwe onderkleuren langs de onderste rand van de muur, zodat de kamer doet denken aan stille, heldere wateren.

Wees spaarzaam met accessoires. Dit minimalistische effect beperkt afleiding tot een minimum en zorgt voor een goede nachtrust. Stem een structuurvloerkleed en een zitmeubel op elkaar af voor een comfortabele zithoek.

De gouden tip: bestel vandaag nog een Kleurtester om snel, eenvoudig en zonder rommel kleuren uit te proberen in je kinderkamer.

Welke kleuren?

ON.01.70
S4.04.62

 

4. Geef je creatieve kind inspiratie met felle strepen op de kinderkamer

img4

Gebruik een rijk pruimpaars om de individualiteit van je kind te benadrukken. Voor een rustgevend contrast geef je deze warme, gezellige kleur een crèmekleurig tegenwicht.

Horizontale strepen geven een kleine kamer een ruimtelijke look. Voor een luxueuze sfeer varieer je de breedte van deze strepen. Ontdek hier hoe je deze strepen zelf schildert.

Leg bijzondere gedeelde momenten vast en versier de kamer met zelfgemaakte herinneringen, zoals een papieren ketting voor het raam.

Welke kleuren?

Bordeaux Leaf
Cosmic Glory

Wil je in een slaapkamer voor volwassenen dezelfde sfeer creëren? Met Tranquil Dawn, de Kleur van het Jaar 2020, geef je ook je eigen slaapkamer een nieuwe look, bekijk het artikel.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.