img1

Natuurlijke texturen voor een verbinding met de natuur

Tips en tricks om met natuurlijke texturen een gezond woongedeelte te creëren die goed is voor jou en voor de aarde.


 

Door slim gebruik te maken van kleuren haal je natuurlijke sferen je huis binnen, zoals de rust die uitgaat van de lente, het mysterieuze gevoel dat een bos je kan geven en zelfs de energie van de zee. En als je voor deze stijlen geurloze verf op waterbasis gebruikt ben je ook nog eens vriendelijker voor de plek die jou inspireert: de aarde.

 

Rustieke woonkamer

img2

Met een houtkam kun je in jouw favoriete kleur een natuurlijk houteffect nabootsen op je muren. Een grijsgroen met pruimpaars houteffect voegt een uniek accent toe met natuurlijke tinten.

De nagebootste organische structuren uit de natuur kunnen perfect worden gecombineerd met grappige, op de natuur geïnspireerde accessoires waarvan iedereen in de kamer een beter humeur krijgt.

 

Dromen van strand en zee

img2

Als je context meegeeft aan je kleuren kun je via de structuren diepte toevoegen aan een kamer. Subtiel wit, rustig blauw en lichtgrijs brengen je direct naar zee als je het combineert met gevlochten meubels, geweven stoffen en tapijten van natuurlijke materialen.

Met houten objecten en zelfgevonden zeeschatten wordt het thema nog eens extra benadrukt. Deze eenvoudige look, met genoeg mogelijkheden om een persoonlijk tintje toe te voegen, zal je regelmatig mee terugnemen naar de relaxte dagen aan het strand.

Toptip: Meubels gemaakt van organisch materiaal zijn tijdloos en vaak duurzamer van kwaliteit. Zo bespaar je geld op de lange termijn en je helpt de aarde ook gelijk een handje.

 

In Toscaanse sferen

img2

Je kunt je muren makkelijk en goedkoop een natuurlijke, robuuste uitstraling geven door zand te mengen door je verf. Voeg beetje bij beetje siliciumzand toe aan je verf. Roer regelmatig door de pot en test het mengsel op een vel papier, totdat je de juiste structuur hebt. Schilder het mengel direct op je muur. Laat drogen en voeg daarna nog twee lagen toe om zeker te zijn van een gelijkmatige dekking van verf en zand. Door warme, aardse kleuren zoals terracotta te gebruiken, geef je met deze techniek een robuuste maar gezellige uitstraling aan je kamer.

Toptip: Bereken de juiste hoeveelheid verf voor je project. Zo bespaar je geld en verf. Bekijk onze stapsgewijze handleiding.

 

Afpellende lagen

img2

Combineer mosgroen, steengrijs en sereen lavendel en creëer met deze ongebruikelijke mix de perfecte sfeer om bij te komen. Voeg diepte aan de ruimte toe met behulp van zachte meubels met verschillende structuren, tinten, kleuren en groottes. Zo kun je in alle ruimte tot rust komen. Planten en bloemen maken de kamer niet alleen levendiger, maar zorgen ook nog eens voor een betere luchtkwaliteit.

 

Warm tegenover koel

img2

Loften en industrieel vormgegeven woonruimtes hebben vaak wat zachtheid nodig om de ruimte huiselijker aan te laten voelen. Die zachtheid kun je toevoegen via de verf, meubels en accessoires. Combineer diep blauwgrijs met houten meubels, dekens van nepbont en planten om warmte en gezelligheid in huis te brengen.

Het geverfde metselwerk zorgt voor natuurlijk ogende afscheidingen. De op de natuur geïnspireerde muurkunst maakt de harde lijnen van de kamer zachter. Met kleuren kun je inspirerende accenten en diepte toevoegen.

Toptip: Met het juiste gereedschap maak je optimaal gebruik van je verf. Lees onze kluswijzer voor de perfecte decoratieset.

Verfproject klaar en verf over? Benut je creativiteit en voeg nog meer karakter toe aan je huis.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.