img1

Onze kluswijzer voor rollers, kwasten en ander gereedschap voor het beste verfresultaat

In onze uitgebreide kluswijzer lees je alles om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan voor een beter verfsesultaat.


 

Met het juiste gereedschap voor een schilderproject werk je efficiënter en verspil je minder verf.

 

Belangrijkste gereedschap

img1

• Kwasten
Met de juiste kwasten werk je sneller en gemakkelijker met een mooier eindresultaat.
- Synthetische of acrylkwast: flexibel en duurzaam. Het meest geschikt voor schilderwerk in huis met verf op waterbasis en voor houten meubels.
- Kwasten met natuurlijk kwasthaar: Het meest geschikt voor oplosmiddelhoudende verf en voor houtwerk of het schilderen van meubels.
- Blokkwast: Heeft meestal lange kwastharen. Geschikt voor muurverf op waterbasis voor onbewerkte oppervlakken zoals metselwerk.
- Bijsnij- en penseelkwasten: Voor plekken waar je met de roller niet goed bij kunt. Een bijsnijkwast is ideaal voor hoeken en plinten. Een penseelkwast (of kleine platte kwast) kun je gebruiken voor de puntjes op de i, zoals het aanbrengen van verf rond stopcontacten en fittings.

Lees onze kluswijzer en schaaf je verftechnieken bij

• Roller en bak
Wanneer je grote oppervlakken moet schilderen kun je niet zonder een roller. Je kunt er op een gelijkmatige manier brede en lange banen met verf mee aanbrengen.

Toptip: Verf kopen? Zorg er dan voor dat je volledig achter de kleurkeuze staat. Met onze Visualizer-app breng je je kleurideeën snel en handig tot leven.

 

Aanvullend gereedschap

 

Voorbereiding op je schilderproject

• Afdekfolie Bescherm je vloer en meubels met kwalitatief goed afdekmateriaal dat je kunt hergebruiken.

• Vulmateriaal, kit en plamuurmes
Heb je een beschadigde muur of zitten er gaten tussen muur en plintwerk? Vul dan, voordat je begint met schilderen, de gaten gelijkmatig op met de juiste kit die past bij de ondergrond. Bij raamkozijnen is het slim om kit aan te brengen bij de randen van het raam.

• Schuurpapier
Met verschillenden soorten schuurpapier kun je de ondergrond opruwen (voor een betere hechting van de verf) en snel oneffenheden wegschuren van onbewerkte oppervlakken waardoor je er makkelijker overheen kunt schilderen.

• Absorberende doeken en een stofborstel
Deze kun je gebruiken om oppervlakken schoon te maken voordat je met schilderen begint. Vooral aan te raden als je eerst hebt geschuurd.

• Afplaktape
Een nuttige aankoop voor het beschermen van plinten, plafonds en hoeken die je niet wilt verven of een andere kleur wilt geven. Let er wel op dat je direct na het schilderen de afplaktape weer verwijderd, om beschadigingen in de verflaag te voorkomen.

 

Verven

img1

 

• Roerstok
Zorg ervoor dat je de verf goed doorroert voordat je begint met schilderen.

• Keukentrap of kamersteiger
Wordt vaak vergeten, maar mag echt niet ontbreken. Is noodzakelijk voor de bovenste gedeeltes van je muur of voor het plafond.

• Voorstrijkmiddel
Schilder je een muur die nog onbewerkt is? Dan heb je voorstrijkmiddel nodig. Deze zorgt ervoor dat de verf beter wordt opgenomen, waardoor het oppervlak beschermd wordt en de verf langer blijft zitten.

• Verf
Het kiezen van de juiste hoeveelheid verf betekent minder verspilling en je bespaart tijd. Lees onze handleiding om je kamer op te meten en bereken hoeveel verf je nodig hebt.

Als je eenmaal het juiste gereedschap hebt verzameld voor je klus, lees dan onze tips over hoe je meer kunt doen met minder verf

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.