img1

Vier nieuwe manieren om je woonkamer een make-over te geven

De nieuwste kleurenpaletten die je woonkamer een nieuwe look kunnen geven met de Flexa Kleur van het Jaar 2020


 

Is je woonkamer toe aan een nieuwe uitstraling? Met deze vier inspirerende nieuwe kleurpaletten laten wij je zien hoe je voor elk moment de juiste sfeer creëert. In onze steeds digitalere levens met steeds drukkere agenda´s kan het geen kwaad om eens een pas op de plaats te maken en na te denken over de menselijke maat. Maak contact met je innerlijk door je huis met deze paletten om te toveren tot een omgeving voor verzorging, spel, betekenis of creativiteit.

1. De rustgevende moderne woonkamer

 

Tranquil Dawn ligt aan het hart van deze verfijnde kamer en zorgt voor een ingetogen, luxe sfeer.

De zachte pasteltint biedt een rustige, vloeiende achtergrond voor ontspanning, zelfzorg en zorg voor je omgeving. Wil je deze klassieke look een modern tintje geven, schilder dan een horizontale streep in een warme, zanderige kleur.

Verfraaien met metalen accessoires: zwarte metalen en hoekige lampen geven het geheel een strak effect. Met comfortabele structuurkussens, -dekens en -kleedjes breng je alle kleuren samen tot een harmonieus geheel.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
F8.12.71

 

2. De vrolijke, felle woonkamer

img2

Creëer positiviteit met deze levendige kleuren, die je doen terugdenken aan je onbezorgde kindertijd. De veelkleurige strepen zorgen voor een stijlvol contrast in het patroon. Hier zie je hoe makkelijk het is om zelf strepen te schilderen: bekijk video. Gebruik roze en geel in de bovenste strepen voor een speels, licht effect.

Schilder het grootste blok onderaan de muur met Tranquil Dawn als tegenwicht voor de intense roze en gele tinten. De roze en blauwe voetenbankjes geven de kamer een leuke, levendige kwinkslag. Het mosterdgele kleedje past bij de kleur van de muur en maakt het geheel echt af.


Welke kleuren?

Tranquil Dawn
C9.21.58
F9.44.69

 

3. De rustige, minimalistische woonkamer

img3

Schep een vredige ruimte voor ontspanning en reflectie. Zacht taupe vormt een perfecte achtergrond voor kalme avonden. Voeg voor contrast een gladde, chocoladebruine tint toe op een kleiner deel van het muuroppervlak.

Blijf bij de basis door de kamer slechts te verfraaien met eenvoudige accessoires in natuurlijke hout- en steenstructuren. Zo houd je de woonkamer sereen en minimalistisch.

Kleuren zien er anders uit in natuurlijk en kunstmatig licht. Hier kun je gebruik van maken om een bepaalde sfeer te creëren. Ben je op zoek naar tips voor je kleurkeuze? Bestel een Flexa-Kleurtester om kleuren gebruiksvriendelijk en zonder rommel op je muren uit te proberen.

Welke kleuren?

CN.02.38
EN.02.78

 

4. De sprekende herfstwoonkamer

img4

Richt je weer op wat belangrijk is in het leven. Breng vrienden en familie samen in een gezellig huis. Het rijke olijfgroen vertegenwoordigt diepe herfstkleuren en creëert een warme, uitnodigende omgeving voor gezellig samenzijn. Voeg fel marineblauw toe voor een dramatisch effect.

Met houten meubilair en geweven elementen blijf je bij het aardse thema. Voeg een persoonlijke noot toe met souvenirs van vakanties en handgemaakte accessoires. Aan gespreksonderwerpen geen gebrek!

Welke kleuren?

Fading Horizon
Indigo Depths

Wil je een culinaire gastheer zijn? Paletten met de Kleur van het Jaar 2020 kunnen ook je keuken nieuw leven inblazen, bekijk het artikel.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.