Hoe verkrijg je een zwart-wit effect

Vijf creatieve manieren om een monochromatische look te creëren die niet altijd zwart-wit is.


 

"Ik vind het een goed idee om zwart-wit te gebruiken in mijn nieuwe woning, maar ik zou ook graag kleur introduceren. Hoe verkrijg ik een soortgelijke look zonder zwart-wit?

Zwart met wit is een opvallende combinatie, en één die altijd in de mode blijft. Als het gebruikt wordt voor het interieur in combinatie met een helder fris kleurenpalet, dan maak je gegarandeerd indruk, en creëer je een elegante sfeer in het huis.

Maar als je bang bent dat zwart-wit te uitgesproken overkomt, probeer dan de look zachter te maken door meer diverse kleurencombinaties te gebruiken.

Hier onderzoeken we hoe je een zwart-wit effect kunt verkrijgen door subtielere tinten te gebruiken. Je haalt wat van het uitgesproken karakter weg, zonder dat het zijn charme verliest.

image1

1) Antraciet en zacht wit

De combinatie zwart-wit heeft iets heel krachtigs, en daarom is het soms aangenamer om in te leven als je het iets afzwakt, zonder dat het daardoor zijn grafische karakter verliest. Combineer met lichtgekleurde accessoires voor een aangenaam contrast en een luchtige look.

Welke kleur? 85% LavendelVleugje Iris

image2

2) Marineblauw en zacht blauw/grijs

Blauw met wit is een klassieke kleurencombinatie die gegarandeerd succes heeft. Het verwisselen van wit met een blauwgrijstint zal een stijlvolle touch geven aan je interieur, zonder dat het overheersend wordt.

Zorg ervoor dat houtwerk, waar mogelijk, glanzend is, dat steekt namelijk mooi af bij donkerblauwe muren.

Welke kleur? 85% GolvenIets GrindIets Oceaan

image3

3) Donkergrijs met grijs

Lichtgrijs is in de afgelopen jaren een veelzijdig alternatief geworden voor wit en crème. Aan de andere kant van het spectrum is donkergrijs een elegante keuze. Het geeft namelijk een rustgevende sfeer aan je nieuwe woning, vooral in combinatie met een lichtere tint. En omdat grijs niet erg opvalt, is het bovendien de ideale achtergrond voor meubels waar je de aandacht op wilt vestigen.

Welke kleur? Vol LavendelIets Iris

image4

4) Donkergroen en pastelgroen

Gedempt diepgroen in combinatie met zachte pasteltinten hebben een frisse uitstraling in je interieur. De kleurenmix neemt bovendien de natuur een beetje mee naar binnen. Groen wordt altijd gezien als rustige kleur, en is dus zeer geschikt voor ruimtes waar je wilt ontspannen.

Welke kleur? Puur OceaanWit IrisWit Golven

image5

5) Taupe en wit

De combinatie warm taupe met helder wit creëert is een garantie voor een chique look in je nieuwe interieur. Zeker als je onzeker bent over het gebruik van uitgesproken kleuren. Hou de look verder relaxed met neutrale accessoires in zachte stoffen om extra sfeer toe te voegen aan het interieur.

Welke kleur? Midden KrokusVleugje Lavendel

Supertip

Geef een donker interieur iets eigens door spiegels te gebruiken en te spelen met perspectief en licht in de kamer.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.