Hoe zorg je dat een kleine kamer groter lijkt

Als je nieuwe huis wat aan de kleine kant is, haal dan het optimale uit de ruimte die je hebt met slimme kleurideeën.


 

"Ik ben dol op mijn nieuwe huis, maar er is één kamer die iets kleiner is dan ik zou willen. Kan ik deze kamer ruimer laten lijken?

Als je kleiner bent gaan wonen of nieuw bent op de woningmarkt, dan is de kans groot dat er minstens 1 kamer in je nieuwe huis net iets aan de kleine kant is.

Een kleine kamer wil nog niet zeggen dat je je gewonnen moet geven op het gebied van de inrichting. Met enige verfskills kun je de kamer snel ruimer laten lijken.

Interieurdesigner Henriette von Stockhausen van VSP Interiors geeft je haar top vijf verftips om kleine ruimtes optimaal te benutten.

img1

1) Kies voor donker

Ik geloof niet dat kleine kamers altijd in lichte kleuren geverfd hoeven te worden. Het hangt sterk af van het gebruik van de kamer. Een slaapkamer vraagt om warmere tinten, en in een badkamer komen koelere tinten beter tot hun recht. Als je graag een gezellige sfeer wilt creëren, dan is donkerblauw heel geschikt.

Welke verf? Probeer 100% Oceaan

2) Zorg dat een kamer groter oogt

Verf je muur 10 cm vanaf het plafond of tot de onderkant van de kroonlijst als je die hebt, en verf dan alles erboven wit. Door de extra witte rand lijkt het plafond hoger en de kamer groter. Diepe blauwgroentinten werken goed met strak wit.

Welke verf? Probeer Puur Eiland

3) Maak je gangen breder

Ik ben geen grote fan van één opvallende muur. Maar er is een situatie waarin ik dat wel kan aanraden, en dat is als je een hele lange, smalle gang hebt in je huis. Een donkere kleur aan de uiteinden trekt de aandacht waardoor de ruimte minder langwerpig lijkt. Probeer een dieprode kleur voor een sfeervolle look.

Welke kleur? Probeer Iets Braam

img1

4) Probeer een egaal interieur

Kies stoffen en meubels in tinten die lijken op je muurverf zodat ze één geheel vormen en niet alle aandacht trekken. Hiermee creëer je een rustige egale ruimte die groter lijkt dan hij is. Groene tinten zijn hier uiterst geschikt voor.

Welke kleur? Probeer Iets IrisVol Marmer en 100% Palmboom

5) Maak iets moois van je houtwerk

In een kleine kamer zou het houtwerk en de lijsten een tint donkerder moeten zijn dan de kleur op de muur. Zo creëer je contrast waardoor de architecturale vormen van de kamer goed zichtbaar zijn, de muren iets worden teruggedrongen, en de kamer groter lijkt. Lichtgrijs op de muren in combinatie met donkergrijs houtwerk zorgt voor een stijlvolle look.

Welke kleur? Probeer Iets Braam uit op de muren en Puur Lavendel op het houtwerk.

Supertip

Als je je muren eenmaal hebt geverfd, verruim dan je kamer met grote spiegels, waardoor de kamer letterlijk twee keer zo groot lijkt.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.