kleurvriendje souraya

Souraya

Binti Home

Ondernemend met een passie voor kleur, reizen en interieurstyling. Ik ben half Nederlands, half Egyptisch, ik ben getrouwd met Mahmoud en we hebben een zoontje Younes. Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf Binti Home, ik werk als interieurstylist en online ondernemer. Zo ontwerp en style ik graag interieurs voor huizen, merken en bedrijven. Ook deel ik online op mijn social media heel veel interieurinspiratie en het is mijn doel om mensen te helpen én inspireren met hun interieur. Mijn blog is nog altijd de spil van mijn bedrijf waar ik wekelijks interieurinspiratie op deel op het gebied van styling, kleurinspiratie en tips om van je huis echt een plek te maken waar je blij van wordt. We hebben ook een tweede huis in Egypte waar we heel graag komen. Daarnaast geniet ik ontzettend van mijn gezin, familie en vrienden.

Elke dag ben ik bezig met kleur, met styling en het creëren van een fijne sfeer bij ons thuis of bij anderen. Stylen is wat ik het liefste doe, dat ik hier mijn werk van heb mogen maken én zoveel mensen kan inspireren én helpen daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik doe alles op gevoel. Daarom zeg ik ook altijd, kies kleur met gevoel dan maak je de beste keuzes! De Flexa Binti Home Kleurencollectie heb ik zelf samengesteld en heb ik ook volledig op gevoel gedaan. Het kleurenpalet bestaat uit groenen en warme aardetinten zoals terra’s en okers. De basiskleuren brengen elegante en subtiele warmte in de ruimte en combineren perfect met iedere andere kleur.

Souraya's woonstijl

Ons interieur is echt een vertaling van ons gezin met Nederlands-Egyptische roots. Die mix van interieur stijlen zie je goed terug in het kleurgebruik maar ook in de inrichting. De kleuren op de wanden maar ook de meubels bestaan uit groentinten, warme aardetinten en accenten camel en oker. Dit gecombineerd met materialen als messing, hout, bamboe en marmer. Juist de mix van kleur op de muur maar ook in de meubels en accessoires zorgen ervoor dat het altijd zomers is in huis. Een vrolijke en warme sfeer waar wij erg blij van worden.

Get the look - 10 tips

 1. KLEURENPALET – mijn nummer 1 tip als je op zoek bent naar meer sfeer en eenheid in jouw interieur, werk met een duidelijk kleurenpalet. Ik krijg vaak de vraag: ‘Ik mis iets in mijn interieur’ ‘Alle muren zijn wit, ik durf niet met kleur te werken’.

  Ga aan de slag met een kleurenpalet. Het kleurenpalet geldt voor alle onderdelen, dus zowel de wanden maar ook de vloer, gordijnen, meubels en accessoires. Kijk eerst naar de basiskleuren voor jouw interieur en kies 2/3 basiskleuren, vaak zijn dit naturellen. De kleur van de wanden, de vloer en basismeubels. Als je naar ons interieur kijkt is dit bijvoorbeeld wit, bruin en beige. Vervolgens kies je 2/3 accentkleuren, in ons geval: okergeel, (mint)groen en camel. Een kleurenpalet geeft je meer houvast om met jouw interieur aan de slag te gaan. Belangrijk is wel dat je niet altijd precies de kleur van jouw palet hoeft uit te kiezen, je kan ook een tint donkerder of lichter gaan, zo ontstaat er wat variatie in jouw interieur.

 2. BALANS – Vervolgens ga je jouw kleurenpalet goed verdelen over de ruimte. Eerst de basiskleuren, denk aan de wanden, de vloer en de basismeubels. Vervolgens ga je aan de slag met de accentkleuren. Vaak kiezen mensen voor 1 accentkleur op 1 muur maar kies eens om 2 muren dezelfde kleur te geven voor meer geborgenheid. Daarnaast kan je ook zeker met 2 of misschien wel 3 kleuren op de muur werken, of kies voor een groter oppervlak zoals een kast of tafel. Vervolgens is het goed om jouw accentkleuren én basiskleuren te verdelen over de meubels en de accessoires. Dus de kleur camel, groen en oker (in ons huis) komt terug in verschillende woonaccessoires, lijsten aan de wand, de gordijnen, vazen, lampen maar ook kussens op de bank en het vloerkleed. Als je jouw kleurenpalet goed verdeeld over de ruimte ontstaat er een balans. Dit versterkt het gevoel van thuis, je voelt je hier fijn, je voelt je relaxed, je voelt je in balans.

 3. RESTYLING – Ik hou ervan om meubels te verven! Soms kan je het gevoel hebben dat je uitgekeken bent op een meubelstuk. Misschien omdat hij niet meer past in jouw huidige stijl of interieur. Of je bent toe aan iets nieuws. Het is dan een super idee om jouw meubelstuk een re-styling te geven door hem in een andere kleur te schilderen. Zo heb ik meerdere kastjes in huis een kleur gegeven, op deze manier passen ze heel goed bij de stijl én het kleurenpalet van ons huis. Handig is trouwens om voor de Flexa Mooi Makkelijk collectie te kiezen, dit is lak én grondverf in één, superhandig én snel klaar.

 4. BUDGET – Naast het verven van meubelstukken kan je ook woonaccessoires verven. Denk aan spiegels, kistjes, terracottapotten (voor planten) maar ook vazen. Zo ga ik geregeld naar de Kringloop om basic vazen uit te zoeken. Ik kijk dan naar verschillende vormen en formaten. Vervolgens ga ik aan de slag met de Flexa Kleurtesters en verf ik de vazen in verschillende kleuren uit ons kleurenpalet. Officieel zijn Flexa Kleurtesters natuurlijk bedoeld voor de muur maar op deze manier kan je jouw vaas (of andere items) wel net even een fijne re-styling geven. Je kan natuurlijk ook restjes verf gebruiken om zo de kleur van de muur of kast terug te laten komen in woonaccessoires.

 5. MAT – Persoonlijk hou ik heel erg van natuurlijke aardetinten en dan graag in een matte uitvoering. Ik ben dan ook helemaal weg van de verf uit de Pure by Flexa ColorLab collectie. Hier heb je namelijk extra matte muurverf maar ook matte lak. Door met matte verf te schilderen ontstaat er een stijlvolle en natuurlijke uitstraling. Wil je juist iets meer contrast? Dan kan je een kastje voor de geverfde wand juist met een zijdeglans of hoogglans verf  schilderen. Door te spelen met verschillende glansgraden ontstaat er een speelse uitstraling. Door te werken met alleen maar matte verf ontstaat er juist een zacht en natuurlijke uitstraling.

 6. KLEUREN COMBINEREN – Vraag jij je altijd af hoe je kleuren met elkaar kan combineren? Eigenlijk zeg ik altijd, kies op gevoel. Iedereen heeft wel 1 of 2 favoriete kleuren. Laat dit dan sowieso terugkomen in jouw interieur. Want het gevoel dat jij krijgt bij die kleuren, wil je natuurlijk ook in huis voelen. Maar als je dan twijfelt welke kleur hierbij past dan kan je verschillende dingen doen. Ga aan de slag met een moodboard en verzamel zoveel mogelijk beeld van de verschillende kleuren die jij mooi vindt. Vervolgens ga je de afbeeldingen met elkaar vergelijken en combineren. Er zal vast 1 of 2 keuzes zijn die jou het meeste aanspreken. Terwijl je dit doet kan je ook de Flexa Kleurtesters gebruiken en hier op (bijvoorbeeld canvasdoekjes) kleine staaltjes van verven. En wil je juist nog meer voorbeelden zien hoe kleuren met elkaar gecombineerd worden. Typ dan eens ‘okergeel en turquoise interieur’ of ‘licht roze met terra interieur’ in bij Pinterest, je zal heel veel afbeeldingen vinden die de meest prachtige combinaties laten zien waar je blij van zal worden, of je ziet juist dat je hier helemaal niet blij van wordt. Ga lekker creatief aan de slag en laat jouw gevoel spreken, dan maak je altijd de beste keuze.

 7.  LICHTINVAL – Wat eigenlijk het allerbelangrijkste is bij het kiezen van de kleuren in jouw interieur is licht. Natuurlijk licht is heel bepalend hoe een kleur er bij jou thuis uitziet. Dus of je licht van het noorden, zuiden, oosten of westen binnen krijgt. Zo is het licht vanuit het zuiden warmer (geler) en het licht vanuit het noorden koeler (blauwer). Daarom kan een kleur groen bij jou thuis er anders uitzien dan bij iemand anders thuis. De hoeveelheid licht én het type natuurlijk licht speelt een grote rol. Een kleine tip: Als je licht vanuit het noorden binnen krijgt, kies dan voor tinten met een warme toon zodat de kamer niet ‘te blauw’ wordt. Zelfs als je voor blauw of groentinten kiest kan je gaan voor een iets warmere variant. Hetzelfde geldt voor natuurlijk licht vanuit het zuiden. Ga voor een iets koelere variant van jouw kleur. Maar, uiteindelijk kies je kleur op gevoel. Je hoeft dit advies natuurlijk niet op te volgen maar het is wel goed om je hier bewust van te zijn. Test wel altijd de kleuren met een Flexa Kleurtester op de muur. Dan zie je direct wat die kleur in jouw huis doet.

 8. CONTRAST – Als je met kleur in jouw interieur werkt maar je hebt toch het idee dat het wat ‘saai’ of ‘flets’ oogt, ga dan eens voor een contrasterende kleur. Bijvoorbeeld, je hebt allerlei groentinten of blauwtinten in huis. Kijk eens of je een warme camel of roze als tegenhanger kan gebruiken. Dit kan op de muur maar zeker ook in een meubelstuk en accessoires. Het makkelijkste is om de stappen hierboven te gebruiken, dus de Flexa Kleurtester en Pinterest. Bijvoorbeeld de grijze wand in onze hal krijgt meer warmte door de kleur Flexa Rich Butterscotch op de muur te doen. Hetzelfde in de slaapkamer, het donkergroen is een fijn contrast met de kleur camel op de wand.

 9. KLEURVLAK – Je hoeft niet altijd een complete muur in één kleur te verven. Je kan ook met vlakken werken. Denk aan een horizontale baan boven de bank, of een brede baan van 15cm boven een geverfde lambrisering of een rechthoek midden op de wand waar je wat spiegels of lijsten in clustert. Door te spelen met vormen op de wand ontstaat er een speels geheel én creëer je een uniek interieur.
   
 10.  STYLING – Maak een wand compleet door aan de slag te gaan met styling. Een geverfde wand is prachtig van zichzelf en komt extra goed tot zijn recht als je dit combineert met materialen en producten. Denk bijvoorbeeld aan een mix van ronde spiegels, of juist twee grote schilderijen (waar bijvoorbeeld de kleur van de muur subtiel in terug komt). Maar ook een wandkastje of plank met hierop accessoires maken de muur helemaal af.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.