Je ziet de kleur van het jaar 2023 met 9 kleursamples die met deze kleur gecombineerd kunnen worden
Blog door Binti Home

De trendkleur Wild Wonder™ combineren

Ieder jaar wordt er een Kleur van het Jaar gelanceerd en voor 2023 is dat Wild Wonder™. Een warme kleur geïnspireerd op de natuur dat vooral een positieve, zonnige en warme uitstraling heeft. Maar hoe kun je deze trendkleur met andere kleuren combineren?

Wild Wonder™ in huis

De Kleur van het Jaar 2023 is een mooie geeltint met een groene ondertoon wat direct afgeleid is van de prachtige kleur van tarwe. Maar nu vraag je je wellicht af, hoe je de trendkleur Wild Wonder™ kunt toepassen in huis? Via bovenstaande video geef ik daar graag antwoord op aan de hand van verschillende kleuren uit het Flexa Kleurenpalet van het Jaar 2023: Lush. Een stijlvol kleurenpalet bestaande uit verschillende groentinten en lilatonen die de verschillende lagen uit de natuur naar voren halen. Ik ben benieuwd welke kleurencombinatie jouw favoriet is.

 

Wild Wonder™ combineren met groenige blauwtinten

Wild wonder combineren met blauwtinten

Als basis voor de woonkamer kan je kiezen voor de kleur Misted Grey. Een lichte en neutrale grijstint met een lichtgroene ondertoon. Dit kan je combineren met verschillende groenige blauwtinten uit het Flexa Lush kleurenpalet. Denk aan de tinten Fresh Daylight, Airy Foliage en Blue Glaze. Het palet krijgt een warme uitstraling zodra je hier de Kleur van het Jaar 2023 aan toevoegt. Wild Wonder™ is dan ook een prachtige kleur voor bijvoorbeeld de muur achter de bank. Op een andere wand kan je dan weer een groentint kiezen met Misted Grey als basiskleur in de rest van de ruimte.

Kleurtip! Verdeel de kleuren goed over de ruimte dus dat dit her en der terugkomt in bijvoorbeeld een vloerkleed, stoffering van de stoel of kussens. Zo ontstaat er een fijne balans.

 

Wild Wonder™ combineren met groentinten

Wild wonder combineren met groentinten

Een favoriet palet voor mij bestaat uit de verschillende groentinten gecombineerd met Wild Wonder™. Denk hierbij aan de groenen zoals Airy Foliage, Grungy Roots en Sooting Moss. De verschillende ton sur ton groentinten bij elkaar geven zoveel warmte aan je ruimte. Je combineert dit prachtig met hout en zachte stoffen. Met Misted Grey als basiskleur ontstaat er een heel sober palet. Voeg je daar vervolgens Wild Wonder™ aan toe dan zie je dat er meteen meer warmte en diepte ontstaat. Met een vleugje messing krijgt het geheel een chique uitstraling. 

 

Wild Wonder™ combineren met paars- en lilatonen

Wild wonder combineren met lila en paars

Een spannende maar verrassende combinatie zijn de lila en paarstonen uit de Flexa Kleurentrends 2023. Waar je wellicht niet 1,2,3 aan paars zou denken, zie je in dit Kleurenpalet van het Jaar 2023 dat de paars en lilatonen zoals Silver Mauve, Violet Whiff en Dark Tulip juist een prachtige rijke uitstraling geven. Denk als accentmuur in de keuken, slaapkamer of juist een warm welkom in de hal. Gecombineerd met bijvoorbeeld een tof vloerkleed waar alle kleuren in terugkomen is het een ontzettend warm kleurenpalet geïnspireerd op de verschillende lagen uit de natuur.

 

Wat zijn jouw kleurencombinaties?

Flexa kleurentrend combineren
Kleuren combineren Lush

Ik ben ontzettend benieuwd welke kleuren jij het liefst combineert met de Kleur van het Jaar 2023 Wild WonderTM. Klik op de kleurnamen in dit artikel om de Flexa Kleurtester te bestellen. Zo kan jij thuis ook uittesten welke kleuren het mooiste bij jouw interieur staan. Veel succes en plezier!

Kleurvriend Souraya heeft haar eigen blog Binti Home. Regelmatig gaat Souraya aan de slag met Flexa. De stijl van Souraya is modern, bohemian en oriental chic. Klaar voor Kleur met Souraya!

 

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.