img1

6 aangename kleurenschema's om de muren van je woonkamer te restylen

Voel je weer thuis in je eigen huis met deze warme, uitnodigende verfideeën.


 

"Ik vind mijn woonkamer ongezellig en ben er eigenlijk op uitgekeken. Hoe kan ik daar verandering in brengen?"

Geneer je je een beetje voor de vale muren in je woonkamer? Dan ben je zeker niet de enige: in een enquête van Flexa gaf meer dan een kwart van de ondervraagden aan zich te schamen voor hun saaie inrichting en daar graag iets aan te willen veranderen.

Gelukkig is het makkelijker dan veel mensen denken om van je woonkamer weer een aantrekkelijke ruimte te maken. Met deze slimme kleurenschema's kun je een woonkamer waarop je eigenlijk bent uitgekeken, omtoveren tot een uitnodigende ruimte waar je met hernieuwd plezier gasten ontvangt of juist quality time met het hele gezin doorbrengt.

1. Uitgesproken oranje

img2

Sprankelend oranje heeft een levendige uitstraling. Daarom is het de ideale kleur om een sobere woonkamer mee op te fleuren.

Als je alle muren in dezelfde kleur wilt verven, kies dan voor een subtiele tint die niet overheerst. Houd je wel van iets gewaagds? Ga dan voor een frisse mandarijnkleur om specifieke delen van de woonkamer uit te lichten, bijvoorbeeld de binnenkant van een deur of de muur rondom een raam.

Welke kleuren?

Puur Pompoen

2. Huiselijke neutrale kleuren

img2

Als je zorgt dat de balans klopt, is er niets zo gezellig als een neutraal kleurenpalet.

Verf je muren in een diepe neutrale tint voor een warm effect. Zo creëer je een ruimte waar je het liefst de hele dag in wegkruipt. Als je liever niet alle muren in een diepe kleur verft, kunt je ook alleen de muur achter je bank een intense kleur geven en voor de rest van de kamer juist lichtere tinten gebruiken.

Wees tot slot vooral niet te zuinig met fluweelzachte of juist grof gebreide kussens en spreien. Het resultaat: een knusse ruimte waardoor niemand in huis in het weekend de deur nog uit zal willen.

Welke kleuren?

Pasteltaupe Dauwblauw

img2

Felgeel heeft een optimistische, vrolijke uitstraling. Gebruik deze kleur om de muren van je woonkamer een zonnige facelift te geven waar iedereen blij van wordt.

Kies je voor heldere, opvallende tinten? Creëer dan de juiste balans door ook aardse neutrale kleuren toe te voegen, zoals midden-grijs. Een lichte limoentint komt echter pas echt tot zijn recht in combinatie met pastelgroen of -blauw.

Welke kleuren?

Fiesta Latina Industrial Grey

4. Smaragdgroen

img2

Met smaragdgroen en andere kleuren van edelstenen kun je een krachtige statement maken in je woonkamer.

Met witte plafonds en houtwerk, accessoires zoals gouden lampen en spiegels met vergulde lijsten maak je de luxueuze uitstraling van dit schema helemaal af.

Welke kleur?

Exotic Emerald

5. Metaalgrijs

img2

Durf jij te kiezen voor donker? Als je het intieme, warme gevoel van een intens palet wilt zonder meteen voor zwart te gaan, is metaalgrijs of zelfs donkerblauw de perfecte kleur voor jou.

Dit palet vormt bovendien de perfecte basis voor in het oog springende accentkleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld voor een gewaagde mix met felgeel en roze? Zo krijgt je woonkamer een frisse, maar toch zeer gemoedelijke uitstraling.

Als je metaalgrijs een te heftige kleur vindt voor de hele kamer, kun je bijvoorbeeld een lichtere grijstint gebruiken voor de muren en je schema wat meer diepte geven door deuren, raamkozijnen en andere details in een donkerdere tint te verven.

Welke kleur?

Staalblauw

6. Roodbruin

img2

Met vol en warm roodbruin tover je je woonkamer om tot een uitnodigende ruimte waar je niets liever doet dan bezoek ontvangen.

Omdat deze wat dempte tint ook een vleugje oranje en bruin bevat, heeft hij ook een gezellige kant, vooral als je 's avonds zachte verlichting gebruikt.

In combinatie met meubels van natuurlijk hout versterk je de rustieke uitstraling van de kamer. Kies je voor bewerkt leer, dan creëer je juist een geraffineerd geheel.

Welke kleur?

Vol Rabarber

Top tip

Ben je benieuwd hoe je kamer er uitziet in de gekozen kleur? Met de Flexa Visualizer-app krijg je in een handomdraai een digitale indruk van je interieurplannen. Zo kun je verschillende ideeën uitproberen voordat je aan de slag gaat.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.